San'a: Suudi Koalisyonunun Yemen'den çıkma vakti geldi

San'a: Suudi Koalisyonunun Yemen'den çıkma vakti geldi

Yemen Ulusal Kurtuluş Hüküketi Savunma Bakanı, işgalci koalisyonun tatbikatlarını durdurmasının, kuşatmayı kaldırılmasının ve Yemen'den çıkmasının zamanının geldiğini söyledi.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Savunma Bakanı Muhammed Nasır el-Atıfi, Pazar günü Suudi Arabistan'ın derinliklerindeki Cizan şehrinin operasyon cephesinde bulunan Yemen kuvvetlerini ziyaret etti.

Muhammed Nasır el-Atıfi bu ziyarette şunları söyledi: 'Yemen kuvvetleri deniz, kara ve hava olmak üzere tüm alanlarda yüksek savaş kabiliyetine sahiptir.

Yemen kuvvetleri, yüksek hassasiyetli stratejik ve gelişmiş caydırıcı silahlara sahiptir. Bu kuvvetler, modern silahla savaşı gerektiren gelişmelere ayak uyduracaktır.

Yemen, adil ve insaflı bir barış istemektedir ve San'a en kötü ihtimale de hazırdır.

İşgalci koalisyonun tatbikatlarını durdurmasının, kuşatmayı kaldırılmasının ve Yemen'den çıkmasının zamanının geldi

ve gelecekteki olaylar bu söylemimizi doğrulayacaktır.'

Yemen Savunma Bakanı, Mayıs ayı başlarında, işgalci Suudi-BAE koalisyonunun bu ülkedeki ateşkes konusundaki ihlallerinin izlendiği Ortak Operasyon Odasına yaptığı ziyarette şu ifadelede bulundu: 'San'a adil ve insaflı bir barışa ve aynı zamanda düşmanlarla ve onların komplolarıyla mücadele etmeye hazırdır.

İşgalci koalisyon ateşkesi defalarca ihlal etmesine rağmen Yemen Silahlı Kuvvetleri ateşkese bağlı kalıyor. Çünkü Yemen kuvvetleri komutanlarının emirlerine uymakta ve güvenmektedir.'

Yemen Savunma Bakanı, işgalci koalisyon ülkelerinin, bazı taleplerinin yerine getirilmesi karşılığında Yemen'i Siyonist rejime ve ona destek veren Batılı ülkelere teslim etmeyi düşündükleri yönünde bir komplo ve anlaşma olduğunu açıkladı.

Yemen kaynakları da Nisan ayında Birleşik Arap Emirlikleri'nin Siyonist rejimle birlikte güney Yemen'deki Sokotra takımadalarındaki Abd el Kuri adasında bir havaalanı açtığını açıkladı.

Yerel kaynaklar bu konuda, BAE güçlerinin, istifa eden hükümetle işbirliği yapmadan Yemen dışından doğrudan uçuşlar gerçekleştirmek için bir havaalanını açtığını vurguladı.

Bahsedilen bu kaynaklar aynı zamanda, bu havaalanının açılmasının işgalcilerin Sokotra'nın merkezinde bulunan Hadibu Havaalanı yetkililerinin gözetimi olmadan yabancı uzmanları Yemen'e getirmesine, bu bölgeden tarihi eserleri, değerli taşları ve zor bulunan ağaçları Yemen'den çıkarmasına olanak sağlayacağını vurguladı. (Ajanslar)