Salman Ruşti Alçağı Yaralı Kurtuldu

Salman Ruşti Alçağı Yaralı Kurtuldu

Salman Rüşdi davasında son gelişmeler.. Menajeri sağlık durumunu açıklıyor

İngiliz romancı ve İslam DÜŞMANI alçak Salman Rüşdi'ye yönelik suikast girişimi davası sosyal medyada birçok tartışmaya yol açtı.İran medyası "ona suikast girişimini" memnuniyetle karşıladı.

Salman Rüşdi davasında son gelişmeler
İslam düşmanı Salman Rüşdi'nin menajeri sağlığındaki gelişmelerle ilgili olarak, bir gözünü kaybetme olasılığının olduğunu, bıçaklandıktan sonra bir kolunun sinirlerinin kesildiğini ve karaciğerinin hasar gördüğünü açıkladı

New York Times, menajeri Andrew Wylie'nin "haberlerin iyi olmadığını" ve "Salman'ın bir gözünü kaybedebileceğini, kolunun kesildiğini ve karaciğerinin bıçaklanıp hasar gördüğünü" söylediğini aktardı.

75 yaşındaki İngiliz Hintli yazar, New York'un batısındaki bir konferans sırasında boynundan bıçaklandı ve menajeri kendisine solunum cihazı takıldığını söyledi.

Rushdie'ye suikast girişiminden saatler sonra, New York Polisi sanık 24 yaşındaki New Jersey'li Hadi Matar'ın tutuklandığını duyurdu.

Ön soruşturmalar, Rushdie'nin saldırganının daha önce İran rejimini destekleyen materyaller yayınladığını gösterirken, NBC News bir polis yetkilisinin Matar'ın sosyal medyadaki hesaplarının "Şii aşırılıkçılığına ve İran Devrim Muhafızları meselesine sempati duyduğunu" söylediğini belirtti.

İmam Humeyni ölüm emri vermişti

Yazdığı yazılar ve Kuran’a “şeytan ayetleri” hakaretinde bulunduğu nedeniyle 1989'da İran İslam Cumhuriyeti kurucusu İmam Humeyni tarafından öldürülmesi emredilen ve 3 milyon dolar ödül konan yazar Salman Rüşdi'ye saldıran kişi, Rüşdi'yi bıçaklamasının ardından yakalandı.

New York polisi, Salman Rüşdi'nin sahnedeki saldırıda boynuna bıçak darbesi aldığını ve hastaneye kaldırıldığını söyledi.(Ajanslar)