Şabak Yahya Es-Sinvar'ı tehdit etti

Şabak Yahya Es-Sinvar'ı tehdit etti

İşgal rejimi iç istihbarat teşkilatı Şit-Bet (Şabak) Başkanı Ronen Bar, Batı Şeria’da direniş eylemlerinin artması üzerine İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Gazze’deki lideri Yahya Es-Sinvar’ı tehdit etti.

Safa Haber Ajansı’nın işgal medyasından aktardığına göre, Bar, Es-Sinvar’ın adımlarını atarken çok düşünmesi ve Gazze Şeridi’nin imarı ile direniş arasında seçim yapması gerektiğini, ikisinin aynı anda yürütülemeyeceğini söyledi.

Yahya Es-Sinvar’ın Gazze halkının refahı ile direniş eylemleri gerçekleştirme arasında seçim yapması gerektiğini ifade eden Bar, Batı Şeria’daki gerginliğin Gazze Şeridi’ne ulaşabileceği uyarısında bulundu.

İşgal rejimi televizyonu 12’nci kanalı, Şabak’ın uyarısının Batı Şeria’daki direniş eylemlerinin daha önce görülmemiş bir şekilde tırmanması üzerine geldiğini, yılbaşından bu yana 120 eylem gerçekleştirildiğini ve bunun geçen senenin aynı dönemindeki direniş eylemlerinin iki katı olduğunu bildirdi.

Şabak, Batı Şeria’daki direniş eylemlerinin Gazze Şeridi’nden yönetildiğini ve Hamas üyelerinin silahlı çatışmalara katıldıklarını öne sürüyor.

Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum, Bar’ın tehdidi üzerine yaptığı açıklamada, Şabak Başkanı’nın Yahya Es-Sinvar’a yönettiği tehdidin işgal rejimi yöneticilerinin içinde bulundukları siyasi ve askeri çıkmaza işaret ettiğini söyledi.

Burhum, Gazze Şeridi’nin işgalcilere zorla kabul ettirdiği denklemin ve Filistin halkının Batı Şeria’da ve Kudüs’te her geçen gün daha da yoğunlaşan direnişinin işgal rejiminin sıkıntılarını artırdığını ifade etti.

Hamas sözcüsü, Şabak Başkanı’nın Yahya Es-Sinvar’ı tehdidinin yeni olmadığını, Filistin halkını ve direniş liderlerini korkutamayacağını belirtti. (Filistin Enformasyon Merkezi)