Saadet Partisi'nden Trump'a Mektup

Saadet Partisi'nden Trump'a Mektup

Trump'a hitaben bir mektup kaleme alan Saadet Partili Abdulkadir Karaduman, “Aslında ırkçılık tam olarak ABD’nin yönetim anlayışı için bir karakter ve zihniyet problemidir” dedi.

ABD'de Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan ve ülke geneline yayılan ırkçılık karşıtı protestolar devam ediyor.

ABD'de gerçekleştirilen protesto eylemlerinde tepkilerin odağında yer alan isimlerden biri de ABD Başkanı Donald Trump. George Floyd'un vefatının ardından yaptığı açıklamalarla eylemcilerin tepkisini daha da arttıran Trump'a Saadet Partisi'nden mektup yazıldı.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, zalim ABD'nin küstah başkanı Donald Trump'a yönelik bir mektup kaleme aldı.

Abdulkadir Karaduman, Trump’a hitaben yazdığı mektupta Malcolm X’in “Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.” sözünü hatırlatarak “Aslında ırkçılık tam olarak  ABD’nin yönetim anlayışı için bir karakter ve zihniyet problemidir” ifadelerini kullandı.

GÖRÜYORUM Kİ BU CİNNETİN BOYUTLARI ARTIK KENDİ VATANDAŞLARINIZIN DA SABRINI TAŞIRMIŞ DURUMDA”
Karaduman, uygarlık maskesi altında tüm yeryüzünün zayıf halklarını acımasızca köleleştiren zihniyetin aktan ve hukuktan bahsetmesi kadar büyük bir yalancılığın olamayacağını dile getirdi. Saadet Partili Karaduman, mektubunun devamında “Dünyanın her köşesine zulüm ve gözyaşı götürerek pazarlamaya çalıştığınız sömürge tipi hayat, bir yaşam tarzı değil bir cinnettir. Görüyorum ki bu cinnetin boyutları artık kendi vatandaşlarınızın da sabrını taşırmış durumdadır.” dedi.

“Yüzyıllardır Amerika Birleşik Devletleri’nın gerçek yurttaşlarının maddi manevi tüm servetlerini yağmalamaktan, insani tüm haklarını istismar ederek gasp etmekten vazgeçmediniz” diyen milletvekili Abdulkadir Karaduman, “Bugün “terör” etiketi yapıştırarak meşruiyetine gölge düşürmeye çalıştığınız bu mücadele, yalnızca emperyalist değerlerin şemsiyesi altında yaşama şansı(!) tanıdığınız milyonlarca mazlumun haklı tepkileridir.” ifadelerini kullandı.

Sn. Trump, George Floyd’un yarım kalan nefesi, bugün milyonların çığlığı olmuştur” ifadeleri ile Trump’a seslenen Karaduman mektubunda şu ifadeleri de kullandı:

Bütün dünyaya sözde “özgürlük” vadeden Amerika, dün olduğu gibi bugün de haksızlıkların, hukuksuzlukların beşiği haline dönüşmüş durumdadır. Bu olaylar göstermiştir ki insanlar artık iki yüzlü politikalarınıza karşı daha bilinçli, daha güçlü ve daha cesur tepkiler verecektir.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman mektubunu “Irkçılığa hayır!” diyerek sonlandırdı.