Sana Hükümeti  Ateşkesin İhlali Hakkında Uyarıda Buldu

Sana Hükümeti Ateşkesin İhlali Hakkında Uyarıda Buldu

Sanaa hükümeti: Ateşkesin ihlali bize pozisyonumuzu gözden geçirme hakkı verecek

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Bugün Perşembe günü, Sana hükümeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin El-Ezzi, hükümetinin Yemen'deki ateşkesin uzatılmasını, uçuş sayısını artırmak ve uçak seferleri konusunda ilerleme sağlamak için "ciddi vaatler beklediğini duyurdu

El-Ezzi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Maalesef şu ana kadar önceki uçuşların sayısı, yani ateşkesin uzatılmasından önceki uçuşların sayısı karşılanmadı" dedi.

El-Ezzi, "ateşkesin açık ve önemli bir ihlali" söz konsu olduğunu açıkladı ve bu kusuru düzeltmek için acele etmemenin "Sanaa'ya pozisyonunu gözden geçirme hakkını vereceğine" inandığını ifade etti.

Suudi koalisyonu Yemen'de BM destekli ateşkesi ihlal etmeye devam ediyor ve ateşkesin ikinci ayında Suudi koalisyonuna bağlı güçler tarafından yaklaşık 3.947 ihlal işlendi ve aynı ateşkesin ilk ayında düzinelerce de dahil olmak üzere 5.395 ihlal suçu şlendi. Suudi koalisyonuna ait keşif uçaklarının Yemen'in bazı vilayetlerinde ve sınır cephelerinde ordu ve komite bölgelerine sakdırı düzenlediği bildirildi.