Rusya’dan Esad Ve Türkiye Açıklaması

Rusya’dan Esad Ve Türkiye Açıklaması

Rusya’dan Türkiye-Suriye görüşmesine ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hafta Prag'da dile getirdiği "Vakti saati geldiğinde biz Suriye'nin Başkanı'yla (Beşar Esad) da görüşme yoluna da gidebiliriz" sözleri gündemdeki yerini korurken, Rusya'dan son dakika açıklaması geldi.

Arap basınına konuşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Türkiye ve Suriye görüşmeleriyle ilgili önemli ifadeler kullandı.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARININ HEMEN ARDINDAN GELDİ

Bogdanov, Türkiye ve Suriye dışişleri bakanları arasında yakın zamanda bir görüşmenin gerçekleştirilmesi için çabaladıklarını söyledi.

Gazeteye konuşan Bogdanov, “Rus tarafı, Suriye ve Türkiye dışişleri bakanlarının buluşması için bir platform sağlama önerisi üzerine ortaklarla diyaloga aktif olarak katılıyor” dedi.

RUSYA: YERİ TEMİN EDEBİLİRİZ

Rus siyasetçi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Suriyeli mevkidaşı Faysal Mikdad’ı bir araya getirecek toplantı için yer temin edebileceklerini de belirtti.

Al-Akhbar gazetesi iki ülke arasında Rusya ve İran’ın arabuluculuk faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çekerken, özellikle ABD’nin Suriye’den çekilmesi konusunda Ankara ve Şam yönetimlerinin mutabakata varmasının arabuluculuk sürecini kolaylaştırdığına dikkat çekti. (Ajanslar)