Rusya ve ABD, Çin'deki "Taliban" ile Müzakerelere Katılıyor

Rusya ve ABD, Çin'deki "Taliban" ile Müzakerelere Katılıyor

Rus dışişleri bakanı ve üst düzey bir ABD'li diplomat, bu hafta Çin'in Afganistan ile ilgili konuları görüşmek üzere "Taliban" temsilcilerinin de katılacağı bir toplantıya katılıyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Çin ve ABD dışişleri bakanlıkları Salı günü yaptığı açıklamada, üst düzey bir ABD'li diplomatın bu hafta Çin, Rusya ve Pakistan'dan meslektaşlarıyla Afganistan'daki sorunları görüşmek üzere Çin'deki bir toplantıya katılacağını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, "ABD'nin elindeki bilgiler, Çin'in Taliban temsilcilerini Tunxi'deki müzakerelere davet ettiğini gösteriyor" dedi.

ABD'nin Afganistan özel temsilcisi Tom West'in Pakistan'ın yanı sıra ABD, Çin ve Rusya'nın da yer alacağı görüşmelere katılacağını da sözlerine ekledi.

Salı günü geç saatlerde, Interfax haber ajansı, Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün Bakan Sergei Lavrov'un da müzakerelere katılmak için Tunçi'ye geldiğini söylediğini bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'na göre, Lavrov'un Afganistan meselesine ek olarak diğer ülkelerden ortaklarla ikili diyaloglarda Ukrayna'daki durumu ele alması ve onlara Rus askeri operasyonunun seyri hakkında bilgi vermesi muhtemel.