Rusya, Kiev yakınlarındaki Gostomel Havalimanını Kontrol Ettiğini Duyurdu

Rusya, Kiev yakınlarındaki Gostomel Havalimanını Kontrol Ettiğini Duyurdu

Perşembe günü, Rusya Savunma Bakanlığı, güçlerinin Ukrayna'nın başkenti Kiev'in eteklerinde bulunan Gostomel Havalimanı bölgesinde başarılı bir havadan indirme operasyonu gerçekleştirdiğini ve bu havalimanının kontrolünü ele geçirdiğini duyurdu.

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Rus Savunması'ndan yapılan açıklamada, etkin elektronik harp yapmanın yanı sıra, iniş alanındaki tüm hava savunmalarını susturarak, muharebe bölgesini havadan tamamen izole ederek başarıya ulaşmasını sağlayan operasyona 200'den fazla Rus helikopterinin katıldığı belirtildi.

Açıklamada, havaalanını ele geçirme operasyonu sırasında, Rus kuvvetleri herhangi bir kayıp vermeden Ukrayna özel birimlerinin saflarında 200'den fazla aşırı milliyetçinin öldürüldüğü belirtildi.

Gostomel Havalimanı'nın bir diğer özelliği de, Dinyeper Nehri'nin batı kıyısında, başkent Kiev'in çevre yolundan sekiz kilometre uzaklıkta bulunuyor olması . Askeri açıdan, özellikle görev şehir merkezine gitmekse, Kiev'deki Boryspil Uluslararası Havalimanı'ndan daha iyi bir konumdadır.