Rus Uzman  : IŞID Üyleri Ukrayna Birliklerini Eğitti

Rus Uzman : IŞID Üyleri Ukrayna Birliklerini Eğitti

Rus uzman: IŞİD üyeleri Ukrayna güçlerini patlayıcılar konusunda eğitti

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Mayın konusnda bir Rus uzman, "IŞİD militanları Ukrayna kuvvetlerinin üyelerini bubi tuzağı ve patlatma sanatı konusunda eğitti" dedi.

Ukrayna'daki Rus özel askeri harekatının faaliyetlerine katılan uzman, Rus "Novosti" ajansına verdiği röportajda, "patlayıcılar alanındaki iki tarafın taktiklerinde açık bir benzerlik olduğunu vurguladı. "

IŞİD unsurlarının kullandığı bubi tuzağı ve patlatma yöntemleri ile Kiev rejimi oluşumlarında ordu tarafından kullanılan yöntemler arasında çok açık bir benzerlik var" dedi.

Uzman Sözlerine şöyle devam etti: "Kökler tamamen aynı olup, fikir, amaç, taktik ve uygulama yöntemlerinde benzerlik belirgindir. İki taraf arasında eşitliğin işaretini çok önceden atmamız gerekirdi. Hiç şüphe yok ki IŞİD üyeleri Ukraynalı milliyetçileri mayın kullanma ve patlayıcı yapma konusunda eğitti." dedi

Uzman, "Novosti"ye, askeri birliğinin yer aldığı birkaç olayı analiz ettikten sonra, "Patlayıcı alanında IŞİD okulu ile Ukrayna kuvvetleri okulu arasında mükemmel bir uyum olduğu" sonucuna vardığını belirtti.

Rusya Dış İstihbarat Teşkilatı da geçen Mayıs ayında "ABD'nin Ukrayna'daki askeri operasyonlara katılmak üzere terör örgütü üyelerini paralı asker olarak toplamaya çalıştığını" duyurmuş ve şunları eklemişti: "60 civarında IŞİD militanı, kontrolündeki cezaevlerinden serbest bırakıldı. dedi