Rumsfeld"den Ortadoğu'ya uyarı
ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Iraktakı duruma rağmen Washingtonın İranı vurabilecek güçte olduğunu ima etti. Rumsfeld, Washingtonın Irakta sıkıştığını ve başka görevleri yerine getiremeyeceğini düşünen ülkelerin hata yapacağını söyledi.
ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld"den İran"a üstü kapalı uyarı geldi. Nevada eyaletindeki bir askeri üste konuşan Rumsfeld, İran"a karşı askeri seçenek ihtimaline ilişkin bir soru üzerine, ABD"nin, Irak"taki duruma karşın İran"ı vurabilecek güçte olduğunu dile getirdi.
Rumsfeld, "Bugün Irak"ta 136 bin asker bulundurmamızdan dolayı ülkemizi koruyacak ve yapmamız gerekenleri yapacak güce sahip olmadığımızı düşünen ülkeler için bu görüş, talihsiz bir düşünce olur" dedi.
Savunma Bakanı Rumsfeld, "Nerede olursa olsun Irak dışındaki problemlerle başa çıkacak güçteyiz" diye konuştu.
Rumsfeld, İran"ı, aralarında Hizbullah"ın da bulunduğunu dile getirdiği terörist gruplara finansman, silah ve eğitim vermekle de suçladı.
Donald Rumsfeld, ABD"nin kararlılığını koruması durumunda Irak"taki savaşı kazanacağından da kuşku duymadığını söyledi.
NTV
