Rönesans Rezidansı Yapan Müteahhit Coşkun Kaçarken Yakalandı

Rönesans Rezidansı Yapan Müteahhit Coşkun Kaçarken Yakalandı

Son dakika haberleri... Hatay'daki depremde yıkılan Rönesans Rezidansı yapan inşaatın sahibi Mehmet Yaşar Coşkun yurtdışına kaçarken yakalandı.

Hatay Rönesans Rezidansın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, yurt dışına kaçmak için yüklü bir parayla geldiği İstanbul Havalimanı’nda yakalanarak gözaltına alındı.

Depremde yerle bir olan rezidansı inşa eden şirket iki kardeş Mimar Mehmet Yaşar Coşkun ve İnşaat Mühendisi Hüseyin Yalçın Coşkun'a ait olduğu öğrenilirken iki kardeş kayıplara karıştı. Hüseyin Yalçın Coşkun'un 2017 yılında şirketleri Antis Yapı'nın merkezini taşıdıkları Karadağ'da olduğu iddia edildi.

Rezidansın yerle bir olması üzerine Coşkun kardeşler hakkında soruşturma başlatılarak yakalama kararı verildi. Soruşturma birimleri, mimar Mehmet Yaşar Coşkun'un yurt dışına çıkış hazırlığında olduğu yönünde istihbari bilgi edindi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Hatay'daki Rönesans Rezidans inşaatının müteahhidin İstanbul Havalimanında yurt dışına kaçmak üzere yakalandığı açıklandı.

Şüpheli Coşkun, İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Şüpheli Coşkun'un 8 Şubat'ta Antalya'dan İstanbul'a geldiği, bugün de 19.50 uçağıyla Karadağ'ın başkenti Podgorica'ya kaçmayı planladığı öğrenildi.

Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.