Reisi: İslam Cumhuriyeti kutsal bir nizamdır

Reisi: İslam Cumhuriyeti kutsal bir nizamdır

Cumhurbaşkanı Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi vurguladı: Bizim nizamımız kutsaldır, zira dine ve dini öğretilere dayanır.

İran İslam İnkılabı Cumhurbaşkanı Reisi kutsal savunma haftası ve şehit ailelerini takdir etme dolayısıyla düzenlenen anma merasiminde yaptığı konuşmada, İmam Hüseyin -s- şehadetinin yıl dönümü dolayısıyla taziyelerini sunarak şöyle dedi:

Duayenleri takdir etme hareketi, genç kuşağı koruyabilir. Günümüz kuşağını ve gelecekteki kuşakları korumanın yolu ise Aşura kıyamını tanıtmak ve bu kıyamın devam ettiğini anlatmaktır. Bugün Aşura kıyamının uzantısı, Allah için ve kutsal bir durum için meydanlara ayak basan şehitlerimizde tecelli etmiştir.

Cumhurbaşkanı Reisi şöyle devam etti:

Bir çokları dünyada savaşır, çarpışır; tarih boyunca da birçok savaş olmuş ve kanlar akmıştır. Ancak bunlardan hangisi kutsal savunmadır? Bugün dünyada birçok nizam hakimdir; ancak bunlardan hangisi kutsal bir nizamdır? Ve esas soru şöyle ki, hangi etken bizim nizamımızı, savunmamızı ve seferberliğimizi kutsal yapmıştır? Bu kutsallığın sırrı nedir? neden bizim savunmamız kutsaldır?

Reisi, İran İslam Cumhuriyeti nizamının kutsal olmasının sırrı dine, dini öğretilere, ilahi kitap ve sünnete dayanmasına dayandığını vurguladı.

İran İslam Cumhuriyeti nizamında şeriat ilkelerine aykırı olan hiç bir yasa ne çıkarılabilir, ne de uygulanabilir, diyen Cumhurbaşkanı Reisi şöyle ekledi:

Meclis, anayasayı kollama ve koruma konseyi ve yargı kurumu için şeriate aykırı hiç bir yasanın çıkarılmaması ve uygulanmaması için bir dizi kurallar belirlenmiştir. Şeriat ilkelerine aykırı olan her türlü hüküm ve yasa geçersizdir. (Ajanslar)