Reisi: Biden ile bir görüşme olmayacak

Reisi: Biden ile bir görüşme olmayacak

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, BM Genel Kurulu 77. Toplantısı'na katılmadan önce bir Amerikan medya kuruluşuna yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya gelmeyeceğini söyledi.

IRNA'nın bildirdiğine göre Cumhurbaşkanı Reisi, BM Genel Kurulu 77. Toplantısı'na katılmak için New York'a gitmesi bekleniyor.

Amerikan merkezli CBS News kanalına konuşan Reisi, Biden ile New York'ta görüşme yapmayacağını ifade etti.

Biden ile BM Genel Kurulu 77. Toplantısı sırasında görüşme ihtimali ile ilgili soruya yanıt veren Cumhurbaşkanı Reisi, ''Bence böyle bir görüşme olmayacak. Görüşme ve müzakereyi yararlı görmüyorum. Yeni hükümet Trump yönetiminden farklı olduğunu iddia etse de pratikte hiçbir değişiklik görmedik'' diye yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Reisi daha önce de Katar'a bağlı Elcezire kanalına yaptığı açıklamada, Nükleer Anlaşma ile ilgili son kararın ABD'nin sorumluluğu olduğunu belirterek, ''İran halkı ve İran'ın haklarını kesinlikle savunmakta kararlıyız. İran yaptırımlarının kaldırılması içi garantiler olmalı ve nükleer müzakerelerin sürmesi için denetim meselesi çözülmelidir'' demişti.

Cumhurbaşkanı Reisi, Elcezire'ye açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
''Batı'nın bizden nükleer faaliyetlerimizi durdurmasını istemesinden önce nükleer silahlara sahip İsrail rejiminden bu talebi istemelidir.

ABD ile nükleer anlaşma konusunda doğrudan görüşmenin hiçbir faydası yok ve ABD, güvenilirlik oluşturarak İran'a güven sunmalıdır.

Washington İran'la anlaşmak istiyorsa neden nükleer görüşmeler sürerken yeni yaptırımlar uyguluyor?''(Ajanslar)