Reisi: Avrupalılar Sürekli Müzakere için Mesaj Gönderiyor

Reisi: Avrupalılar Sürekli Müzakere için Mesaj Gönderiyor

Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, ülkenin 19 ilinde işsizlik oranının azaldığına işaretle, ülkenin döviz rezervi sorunları olmadığını ifade etti. Reisi, Avrupalıların müzakere için sürekli şekilde mesaj gönderdiklerini de söyledi.

Bugün Tahran’ın Şehri Rey ilçesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, bu ilçenin tüm dönemlerde inkılap değerlerini savunduğunu vurguladı.

Bugün İran’ın maddi ve manevi rezervini büyük niteleyen Reisi, bu potansiyelin tespit edilmesi gerektiğini söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti Kurucusu Rahmetli İmam Humeyni’yi -ra- rahmet anan Cumhurbaşkanı Reisi, İmam’ın bağımsızlık, özgürlük ve dini demokrasi bayrağını dalgalandırdığını, bugün bölgenin Müslüman milletlerinin İslam İnkılabı sayesinde İslami hüviyetini yeniden kazandığını, bugün Filistin, Lübnan ve Yemen ve birçok noktada milletlerin yeniden izzet kazandığını ve bugün mücahitlerin Filistin kaderini belirlemekte olduğunu vurguladı.

İran milletinin komplolar karşısında dik durduğuna dikkat çeken Reisi, düşmanların İran’a yaptırım ile azami baskı yaptığını, ancak bunda skandal şekilde yenildiklerini söyledi.

İran’ın petrol ihracatının kayda değer şekilde arttığını ve dış ticaretin de yüzde 40-50 kadar arttığını söyleyen Reisi, yaptırımların fiyasko verdiği için bu kez İran’a karşı hibrit savaş başlattıklarını kaydetti.

Müzakere iddiasında bulunan ülkelere de seslenen Cumhurbaşkanı, halka karşı yaptırımlar ve hibrit savaşa katılan Avrupalı ülkelerin müzakere için mesaj gönderdiklerini ifade etti.(Ajanslar)