Raisi Sanaa'nın Müzakere Heyeti Başkanıyla Görüştü

Raisi Sanaa'nın Müzakere Heyeti Başkanıyla Görüştü

Sanaa müzakere heyeti başkanı İran cumhurbaşkanı ile bir araya geldi ve Abu Dabi havaalanı yakınlarındaki patlama hakkında yorum yaptı.

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Sanaa müzakere heyeti başkanı Muhammed Abdulsalam Pazartesi günü İran'ın başkenti Tahran'da İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi ile bir araya geldi.

BAE'nin başkenti Abu Dabi'deki son askeri operasyona atıfta bulunan Abdulsalam, "Washington ve 'Tel Aviv'e hizmet eden küçük bir devletin son zamanlarda Arap ve Müslüman ülkeler ile ve Yemen'e saldırmaktan geri durmadı dedi

Abdulsalam birkaç gün önce Umman'da İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir-Abdollahian ile bir araya geldi ve Yemen'e karşı askeri tırmanışı görüştü.

Raisi, Ağustos 2021'de Abdulsalam ile yaptığı son görüşmede, Yemen'in kaderi hakkında hiçbir yabancı tarafın karar verme hakkına sahip olmadığını vurgulayarak, saldırganlar da dahil olmak üzere gerçek galiplerin kim olduğunun tüm dünyanın netleştiğini kaydetti.

Daha önce, Emirlik Haber Ajansı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde bir yangın çıktığını ve bunun da ADNOC'nin depolama tanklarının yakınında ICAD 3, Mussafah'ta üç petrol tankerinin patlamasına ve yeni inşaat sahasının yakınında küçük bir yangına yol açtığını bildirdi