PYD'den CHP'ye Teşekkür

PYD'den CHP'ye Teşekkür

Teröristbaşı Kobani'den CHP'ye tezkere teşekkürü

Terör örgütü PKK'nın Suriye'de faaliyet gösteren uzantısı PYD'nin elebaşı "Mazlum Kobani" kod adlı Ferhat Abdi Şahin; Chp'nin mecliste Irak ve Suriye tezkerelerine hayır oyu vermesine karşılık ana muhalefet partisine teşekkür etti.

"TEZKEREYE HAYIR OLUMLU BİR ADIM"

Şahin, CHP'nin tutumunu olumlu buldu. Uluslararası güçlerin PYD işgalindeki bölgelere yönelik bir operasyona karşı durmasının CHP'yi Suriye tezkeresine "hayır" deme konusunda cesaretlendirdiğini belirten Şahin, her halükârda bunun iyi bir sinyal ve önemli bir adım olduğunu söyledi.

"UMUT VERİCİ"

Teröristbaşı, "CHP böyle bir şey yapıyorsa bu da Türkiye içerisindeki dengelerin değiştiğine işaret ediyor. Bu da umut verici" şeklinde konuştu.

Elebaşı Şahin, "CHP’den bir heyet davet etmek ister misiniz buraya?" sorusuna da, "Olabilir. Bence olumlu da olabilir" cevabını verdi.

ABD VE RUSYA'DAN GÜVENCE

Türkiye'nin olası bir operasyonuna karşı ABD'nin ve Rusya'nın tavırlarının nasıl olacağıyla ilgili kendilerine değerlendirme verildiğini belirten Şahin, Türkiye'nin gerçekleştireceği bir operasyon durumuna karşı bunun kabul edilmeyeceğinin güvence verildiğini ifade etti.

Al Monitor'dan Amberin Zaman'a konuşan örgüt lideri Şahin, "ABD bize böyle bir güvence verdi. Resmi olarak bize söylendi. 'Türkiye'nin herhangi bir saldırısına karşıyız ve kabul etmeyeceğiz' dendi. Görüştüğümüz ABD yetkilileri Kongre'nin Türkiye'ye yönelik devreye soktuğu yaptırımları da hatırlattılar" ifadelerini kullandı.

HALA PYD'NİN BAŞINDA

Mazlum Kobani kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin ayrıca, hakkında çıkan "PKK tarafından görevden alındı" iddialarını yalanlayarak, halen daha PYD'nin başında olduğunu ifade etti

PKK DA OLUMLU KARŞILAMIŞTI

Öte yandan CHP'nin, HDP'nin çağrısıyla Irak ve Suriye tezkeresine "hayır" oyu vermesi terör örgütü PKK'dan tam not aldı. Konuyla ilgili konuşan PKK elebaşlarından Mustafa Karasu, CHP'nin "evet" demesi halinde iktidar olma iddiasını sürdüremeyeceğini anladığını belirterek "Böyle düşünüyorsa doğrudur. Hayırlı bir iş yapmıştır" dedi.

KAYNAK: HABER 7