Putin ve Reisi Nükleer Anlaşmayı Görüştü

Putin ve Reisi Nükleer Anlaşmayı Görüştü

Putin ve Reisi , İran nükleer anlaşması üzerinde bir anlaşmaya varma çabalarının sürdüğünü teyit ediyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Devlet Başkanı Ebrahim Raisi, bugün Çarşamba günü aralarında bir telefon görüşmesi sırasında, İran nükleer programı üzerinde bir anlaşmaya varmak için diplomatik çabalara devam edilmesi gerektiğini vurguladılar.

Sputnik, Kremlin'e bu konuda yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "İran nükleer programı etrafındaki durum tartışılırken, Ortak Kapsamlı Ortak Plan'ı koruyacak nihai bir anlaşmaya varılması için diplomatik çabalara devam edilmesi gerektiğine işaret edildi.

İran nükleer anlaşmasını yeniden kurmayı amaçlayan müzakereler, Tahran'ın Devrim Muhafızlarını ABD'nin yabancı terör örgütleri listesinden çıkarmakta ısrar etmesi nedeniyle geçen Mart ayından bu yana askıya alınmıştı.

Viyana, 2015 yılında Tahran ile Rusya, Çin, Fransa, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya arasında 2015 yılında imzalanan İran'ın nükleer programına ilişkin anlaşmayı canlandırmak için yoğun görüşmelere ev sahipliği yapıyor. Washington, Mayıs 2018'de tek taraflı olarak geri çekilmişti