Polonya'da Araştırma : Papa John Paul Pedofili Suçlarının Üzerini Örtmüş

Polonya'da Araştırma : Papa John Paul Pedofili Suçlarının Üzerini Örtmüş

Polonyalı gazete Papa II. John Paul'ün 1973'de başpiskopos seçilmeden önce Polonya'daki Katolik Kilisesi'ndeki çocuklara yönelik cinsel taciz olaylarını örtbas ettiğini ortaya çıkardı

Polonya televizyonunda hazırlanan bir araştırma programında eski Katolik Kilisesi lideri Papa John Paul II’nin skandaldan kaçınmak için geçmiş pedofili skandallarının üzerini örttüğü ortaya çıktı.

Euronews’da yer alan habere göre, Polonyalı televizyon kanalı TVN, Polonya kökenli ilk Katolik Kilisesi lideri Papa John Paul II hakkında bir program yayınladı. Programda John Paul’un Kardinal Karol Wojtyla olarak bilindiği dönem incelendi. Program için muhabirler pedofili rahiplerin kurbanları, yakınları ve eski piskoposluk çalışanları ile bir araya geldi. Ayrıca eski komünist gizli polisi SB'den ve erişebildikleri nadir Kilise belgelerinden de alıntı yaptı.

Programa göre, pedofili suçlusu rahiplerden biri, müstakbel papa tarafından Avusturya'ya gönderildi ve daha sonra Viyana'daki bir kardinale, rahibe hakkındaki geçmişteki suçlamalar hakkında bilgi vermeden bir tavsiye mektubu yazıldı.

İsmini vermek istemeyen bir tanık, 1973'te bir rahibin pedofili eylemlerini bizzat Kardinal Wojtyla'ya bildirdiğini doğruladı.

Tanık, "Wojtyla önce bunun bir blöf olmadığından emin olmak istedi. Bunu hiçbir yere bildirmemesini istedi, ilgileneceğini söyledi" dedi.