Politico: ABD Savaşa Hazırlanıyor!

Politico: ABD Savaşa Hazırlanıyor!

Politico dergisi Gazze'de savaşın genişlemesi ihtimaline karşı ABD yönetiminin hazırlık yaptığını yazdı.

Politico dergisi Gazze'de savaşın genişlemesi ihtimaline karşı ABD yönetiminin hazırlık yaptığını yazdı.

Dergi savaşın genişlemesinin başkanlık seçimlerinin yapılacağı 2024 yılında Biden'ı zorlayabileceğini belirtti:

"Gelişmeler Başkan Joe Biden'ı, can yakıcı bir seçim kampanyasının ortasında, karmaşık bir Orta Doğu çatışmasının merkezine koyabilir."

BİDEN YÖNETİMİ SAVAŞ İHTİMALİNE HAZIRLANIYOR
Biden yönetiminin, Gazze'deki savaşın daha geniş ve uzun süreli bir bölgesel çatışmaya dönüşebileceğinden giderek daha fazla endişe duyduğu ve duruma ABD'nin yanıt vermesi için planlar hazırladığı belirtildi.

Aralarında üst düzey bir yönetim yetkilisinin de bulunduğu, konuya aşina dört yetkili, ABD'yi başka bir Orta Doğu savaşına çekme potansiyeli taşıyan senaryolar hakkındaki iç görüşmeleri anlattı.

HEDEFLER HAZIR
Tartışmalar hakkında doğrudan bilgisi olan üç ABD'li yetkiliye göre, ordu, Kızıldeniz'de ticari gemilere saldıran İran destekli Husi militanlarına misilleme planları hazırlıyor. Yetkililerden birine göre bu, ordunun daha önce sunduğu bir seçenek olan Yemen'deki Husi hedeflerini vurmayı da içeriyor.

Yetkililerden birine göre, bu arada istihbarat yetkilileri de İran destekli güçlerin Irak ve Suriye'de ABD'ye yönelik olası saldırılarını öngörmenin ve savuşturmanın yollarını arıyor. Ayrıca Husi militanlarının bundan sonra nereye saldırabileceğini belirlemeye çalışıyorlar.

Politico'ya göre ABD, perde arkasında aylarca Tahran'ı vekalet saldırılarını azaltmaya ikna etmeye çağırdı. Ancak yetkililer, grupların hedeflemelerini azaltmaya başladıklarına dair herhangi bir işaret görmediklerini ve şiddetin önümüzdeki günlerde daha da artacağından endişe duyduklarını söylüyor.

BİDEN SEÇİM KAMPANYASININ ORTASINDA GERİLİMİN ORTASINA GİRECEK
Bu, 2024 kampanya sezonunun kızıştığı ve kampanyasının iç meselelere odaklanmaya başladığı bir dönemde Başkan Joe Biden'ın Orta Doğu'ya daha derin bir şekilde bulaşmasıyla sonuçlanabilecek bir gerilim.

Yetkililer, son birkaç gün içinde Irak, Lübnan ve İran'da yaşanan bir dizi çatışmanın ardından, daha geniş çatışma potansiyelinin arttığını söyledi.Politico bu adımların yönetimi Gazze'deki savaşın resmi olarak şeridin sınırlarının çok ötesine tırmandığına ikna etti ki bu ABD'nin aylardır kaçınmaya çalıştığı bir senaryoydu.

Yaklaşan Amerikan seçimlerinde 'ABD toprakları dışındaki savaşlara ne kadar müdahil olmalı?' sorusunun kritik olabileceği yorumunu yapan dergi, mevcut tabloda ABD'nin eninde sonunda savaşa müdahale edeceği korkusunun Washington'a yansımalarını yazdı.

MİSİLLEME SENARYOLARI HAZIRLANDI
Habere göre, saldırıya uğrayacak muhtemel Amerikan hedefleri ve ABD'nin misilleme senaryoları hazırlandı. Şiddetin tırmanacağı korkusuyla verilen emirler, ABD'nin çatışmaya müdahale etmek zorunda kalacağı korkusunu gösteriyor.

Kaynak: Haber7