Polis Pakistan Eski Başbakanı İmran Han'ı Tutuklamaya Hazırlanıyor

Polis Pakistan Eski Başbakanı İmran Han'ı Tutuklamaya Hazırlanıyor

Pakistan'daki Al-Mayadeen muhabiri, İslamabad polisinin İmran Han'ı tutuklamak için Pencap polisiyle işbirliği yapmak üzere Lahor şehrine gelişinden bahsediyor.

Yabancı basında çıkan haberlerde, Pakistan polisinin eski Pakistan Başbakanı İmran Han'ı "yabancı şahsiyetlerden hediye alıp satma" bahanesiyle tutuklamak için evine geldiği bildirildi.

Pakistan'daki Al-Mayadeen muhabirine göre, İslamabad polisi, İmran Han'ı tutuklamak için Pencap polisiyle işbirliği yapmak üzere Lahor'da.

Muhabir polisin kendisini tutuklamak için verilen mahkeme kararlarının uygulanmasını engelleyenler hakkında yasal işlem yapılacağı uyarısında bulunduğunu belirtti.

Birkaç gün önce, bir Pakistan mahkemesi, "görevdeyken aldığı hediyeler konusunda yetkilileri yanılttığı" iddiasıyla "Tushakhana" olarak bilinen bir davada yargılanmak üzere eski Başbakan İmran Hanhakkında tutuklama emri çıkardı.

Pakistan gazetesi Dawn, o sırada mahkemenin eski Başbakan İmran Han'a karşı kefaletle ödenemez bir tutuklama emri çıkardığını bildirdi ve "Khan'ın destekçilerinin onu desteklemek için mahkeme binasının dışında kitlesel olarak toplandığını" ekledi.

Geçen ayın başlarında Pakistanlı yetkililer , geçen yıl devrilen başbakan İmran Han'ın müttefiki olan eski içişleri bakanını, bir başka önde gelen rakibin serbest bırakılmasından saatler sonra tutukladı .

Khan'ın partisiyle koalisyon kuran bir partinin başkanı olan Şeyh Raşid Ahmed, iki gün boyunca soruşturma için tutuklanması emredildiği İslamabad'da bir mahkeme huzuruna çıkarıldı.

9 Nisan 2022'de dönemin Başbakanı İmran Han, Pakistan parlamentosu tarafından görevden alındı ​​

KAYNAK: TEVHİDHABER