Polis  İsrail Karşıtı Eyleme Müdahale Etti

Polis İsrail Karşıtı Eyleme Müdahale Etti

Siyonist İsrail rejiminin Mescid-i Aksa'da yaptığı alçak saldırıları telin etmek için düzenlenen basın açıklamasında, polis engeliyle karşılaşıldı.

Siyonist İsrail rejiminin son birkaç gündür Mescid-i Aksa'ya yaptığı saldırıları protesto etmek amacıyla İstanbul'daki İsrail Konsolosluğu önünde toplanan grup, polis engeliyle karşılaştı.

Anadolu Genlik Derneği tarafından düzenlenen eylemde, yapılan basın açıklamasının ardından konuşma yapmaya hazırlanan Saadet Partisi İstanbul Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, polis engeliyle karşılaştı.

Basın açıklaması programının başlamasının üzerinden henüz 45 dakika geçmesine rağmen polis ekipleri ses aksamına müdahale etti. Açıklama yapan polis amiri, protesto eyleminin süresinin dolduğunu ve herkesin evlerine gitmesi gerektiğini söyledi.

Binlerce kişinin katıldığı protesto gösterisinde engellenen Yazıcı, mikrofonla konuşmasına izin vermeyen emniyet güçlerine rağmen mikrofonsuz da olsa Mescid-i Aksa için konuşmasını gerçekleştirdi ve Siyonist İsrail'i lanetledi.

Geçtiğimiz yıllarda İsrail'in benzeri eylemleri neticesinde yapılan aynı tarzdaki eylemlerde böylesi herhangi bir müdahale gerçekleşmedi. Bu yıl yaşanan engelleme, son zamanlarda Siyonist rejim ile Türkiye arasında ilişkileri normalleştirme çabalarını akıllara getirdi.

Siyonist İsrail'e yönelik bu tür protesto gösterilerini engellemesi, normalleşmenin en önemli göstergesi olarak öne çıktı.