PKK'nın Ölüm Timi'ne Ağır Darbe
11 güvenlik görevlisini katleden PKKnın gezici timi kıskıvrak yakalandı. Operasyonda ele geçirilen sahte kimliklerden birisi Kumrular saldırısını gerçekleştiren teröristin kullandığı kimlikle aynı çıktı.
PKK'nın özel olarak yetiştirdiği ve çeşitli şehirlerde kanlı eylemler yapan gezici terörist grup, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığının koordine ettiği, Polis Özel Harekat'ın operasyonuyla yakalandı.
Emniyet İstihbarat, son dönemde Akdeniz'de kanlı eylemler yapan ve izlerini ustaca kaybettiren terörist grubu, oluşturduğu özel ekiple haftalar süren takibin ardından belirledi. İzlenip bütün bağlantıları ortaya çıkarılan 7 kişilik terörist grup, 12 Kasım cumartesi günü Mersin girişinde Emniyet Özel Harekat'ın hava destekli operasyonuyla yanlarındaki yüksek miktarda silah ve mühimmatla birlikte yakalandı. Yakalanan 7 kişi arasında grup sorumlusu Kenan Y. (39), Bayram D. (26), Barış K. (22), Cengiz N. (23), Mehmet A. (22), Musa. (28), Mehmet Şah Ç. (30) bulunuyor. Akdeniz bölgesinde faaliyet gösteren terörist grubun bütün eylemlerinden sonra iz bırakmadan kaybolmaları üzerine konuyla bizzat Emniyet İstihbarat Dairesi'nin ilgilenmesi kararlaştırıldı. Grubun İskenderun'da 31 Mayıs 2010'da 6 asker, Hatay'da polis ekibinin taranması sonucu 4 polis, Antalya'da 1 astsubayın katledilmesi olaylarına karıştığı öğrenildi.
Farklı teröristlere aynı sahte kimlik
20 Eylül'de Başbakanlık Binası'na 150 metre mesafedeki Kumrular Sokakta gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili önemli bir bağlantı da operasyonda elde edildi. LPG'li bir araca bomba ve çivi yüklenerek gerçekleştirilen saldırıda 5 sivil hayatını kaybetmişti. Eşgali belirlenen saldırganın Halil İbrahim Güngördü sahte kimliğini kullandığı belirlenmişti. Bu sahte kimlik, son operasyonda yakalanan "Zaza" kod adlı Bayram Daimi'nin üzerinde bulundu. Olayın bu boyutu araştırılıyor.
Sınırdan sızmaya geçit verilmedi
Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışırken yakalanan 3'ü PKK militanı 5 kişi ile bu kişileri araçla şehir dışına çıkarmaya çalışan 3 kişi adliyeye sevk edildi. Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada, Kilis'in Elbeyli ilçesi Beşeriye köyü sınır bölgesinde Suriye'den yasadışı yollarla giriş yapan D.A., E.A., Ç.T., E.Ş. ve H.Y. ile onları karşılamaya gelen iki araç içerisindeki Y.K., M.K. ve S.Y. isimli şahısların yakalandığı bildirildi. Yakalanan şahıslar hakkında "terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçundan adli tahkikat başlatıldı. İfadeleri alınan D.A. ve E.A.'nın terör amaçlı örgüte üye olma, terör amaçlı propaganda yapma, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, Ç.T.'nin terör amaçlı örgüte üye olma, devletin egemenlik alametlerini aşağılama, terör amaçlı propaganda yapma, E.Ş.'nin devlete karşı cürümler, terör amaçlı propaganda yapma ve H.Y.'nin kasten yaralama, hırsızlık, 6136 sayılı Kanun'dan dolayı Kilis Adliyesi'ne sevk edildiği bildirildi. 8 zanlının Kilis Adliyesi'ne sevkleri tamamlanırken, asker ve polisin geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi.
Kaynak: Star
