Peygamber Sevdalıları Vakfından Dünya Kudüs Haftası Mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfından Dünya Kudüs Haftası Mesajı

25 Şubat-4 Mart Dünya Kudüs haftası dolayısıyla Türkiye geneli yapacakları program ve çalışmaları kamuoyuyla paylaşan İTTİHADUL ULEMA ve Peygamber Sevdalıları Vakfı ortak basın açıklaması düzenledi.

Yapılan basın açıklamasında Kudüs davasının İslam Ümmeti açısından önemine vurgu yapılırken aynı zamanda Dünya Müslüman Âlimler Birliği ve Filistin Âlimler Birliğinin ortak girişim ve kararıyla geçen yıl ilan ettikleri Dünya Kudüs Haftası çerçevesinde yapılacak çalışmalar paylaşıldı.

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Merkezinde yapılan basın açıklamasında Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Yahya Ograş, Kudüs davasının Müslümanlar açısından önemi ve geçen yıl ilan edilen Dünya Kudüs Haftasının ehemmiyeti hakkında konuştu.

Kudüs davasının ümmetin ortak davası olduğunu söyleyen Ograş, "Kudüs davası; Ümmeti izzete götürecek, vahdeti sağlayacak, ümmetin en şedit düşmanını zillete mahkûm edecek en önemli davalardan biridir. Kudüs’e sahip çıkmak, gündeme getirmek, kurtuluşu için çalışmak bütün Müslümanlara farzdır. Kudüs, ümmetin ve Müslüman halkların namus davası hükmündedir." dedi.

"Kudüs özgür oluncaya kadar gündemimizin değişmez maddesi Kudüs olmaya devam edecektir"

Ograş, "Bizler Kudüs davasına hizmet edecek, kurtuluşuna katkı sağlayacak, Müslüman halkların gündemine getirip tanıtacak her hayırlı platformun, gün ve haftanın yanında olacağız. Hiçbir etkinliği diğerine alternatif veya rakip görmeyerek her hayırlı hizmete sahip çıkacağız inşallah. Kudüs özgür oluncaya kadar her saatimizin, tüm zamanımızın değişmez maddesi yine Kudüs olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Dünya Müslüman Âlimler Birliği ve Filistin Âlimler Birliğinin ortak girişim ve kararıyla geçen yıl ilan edilen Dünya Kudüs Haftası münasebetiyle etkinlikler gerçekleştirdiklerini, yapılan programlara yoğun katılım sağladıklarını ve destekte bulunduklarını belirten Ograş, şunları söyledi:

Bu yıl da inşallah 25 Şubat-4 Mart tarihleri arasında kutlanacak Dünya Kudüs Haftası’nda bünyemizde birçok program düzenleyecek, etkinliğe imza atacak ve Kudüs davasına hizmet edecek faaliyetleri hayata geçireceğiz. Amacımız, Kudüs’ün özgürlüğüne katkıda bulunmak ve bu konuda halkımızı bilinçlendirmektir. Kur'an-ı Kerim’in ifadesiyle İslam ümmetinin en büyük düşmanı olan siyonist yahudilerin esaret ve işgali altında bulunan ilk kıblemizin esaretten kurtuluşuna hizmet etmeye vesile olmaktır.
"Selahaddin Eyyubi’nin takipçileri ve varisleri olarak Kudüs’ün kurtuluşu için ne gerekiyorsa yapacağız"

Recep aynın son haftası Kudüs’le ilgili çok önemli bazı olayları içinde barındırdığından Dünya Kudüs Haftasının Recep ayının son haftasında kutlandığını ifade eden Ograş, "Her şeyden önce bu haftada İsrâ ve Miraç gecesi bulunmaktadır. Bilindiği gibi bu gecede Peygamber Efendimiz, Yüce Allah’ın emriyle önce Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya gitmiş, sonra da göklere yükselmiştir. Yine Hicri 583 yılının Miraç gününde Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi komutasındaki İslam Ordusu, Hıttin muharebesinde Haçlılara galip gelerek ilk kıblemiz Mescid-i Aksâ’yı özgürlüğüne kavuşturmuştur." diye belirtti.

Ograş, Selahaddin Eyyubi’nin takipçileri ve varisleri olarak Kudüs’ün kurtuluşu için ne gerekiyorsa yapma azminde olduklarını belirterek imkanlar çerçevesinde bu davayı omuzlayacaklarını, her platformda bu davanın sözcüsü ve destekçisi olacaklarını ve ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Söz konusu Dünya Kudüs Haftası kapsamında yapılacak etkinlik bilgilerini paylaşan İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer ise, "Kudüs’ü hafta boyunca her platformda gündem edecek ve bütün sosyal medya hesaplarımızda bunu yayacağız. Ayrıca 25 Şubat günü saat 11.00'de ‘#KudüsHaftası’ etiketiyle bir Hashtag çalışmamız olacak." dedi.

"26-27 Şubatta 'Kudüs İçin Uluslararası Âlimler Buluşması' olacak"

Birçok ilde etkinlikler düzenleyeceklerini dile getiren Özer, "Diyarbakır, Batman, Cizre, Kâhta, Van, Elazığ, Bingöl, Kayseri, Konya, Adana Mersin, Osmaniye, Tarsus, Antep, Şanlıurfa, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Yalova, Balıkesir, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Gümüşhane ve daha birçok il ve ilçede 25 Şubat Cuma günü Cuma namazı çıkışı kitlesel basın açıklamaları düzenleyeceğiz. 26 Şubat Cumartesi günü Diyarbakır’da ve 27 Şubat Pazar günü İstanbul'da İslam dünyasından birçok âlimin katılacağı 'Kudüs İçin Uluslararası Âlimler Buluşması' organize edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Dünya Kudüs Haftasında 10'larca derneğin seminer salonlarında erkek, kadın ve gençlere Kudüs konulu seminerler düzenleyeceklerinin altını çizen Özer, "Birçok ilde muhtelif yerlere Mescid-i Aksa ve Kudüs'le ilgili sorumluluklarımızı hatırlatan mesaj ve sloganların olduğu brandalar hazırlayıp asacağız. Miraç gecesinde camilerde idrak edilecek programlara katılım sağlayacak, manevi atmosferinden azami derecede istifade edeceğiz." diye kaydetti.

"Diyarbakır’da Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya ithafen ilahi konseri düzenlenecek"

Üniversitelerde kulüpler desteğiyle etkinlikler yapacaklarını da kaydeden Özer, "Hafta boyunca teklifimizi kabul eden TV, radyo, gazete gibi yayın kuruluşlarına üyelerimiz röportajlar verecek, TV ve radyo kanallarında yapılacak programlarda Küdüs’ü konuşacağız. Havaların iyi olması durumunda Diyarbakır’da Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili yazılan eserlerin seslendirileceği ilahi konseri düzenleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Düzenleyecekleri program ve etkinliklere destek ve katılım çağrısında bulunan Özer, "İhya edeceğimiz Dünya Kudüs Haftası etkinliklerine tüm halkımızdan, Kudüs’ün kurtuluşunu arzulayan tüm Müslümanlardan, katil Siyonist çetenin cinayet ve vahşetlerinden muzdarip olan tüm vicdan sahibi, özgür iradeli insanlardan destek ve katılım bekliyoruz." dedi. (İLKHA)