Paraguay İsrail'e Teslim Oldu

Paraguay İsrail'e Teslim Oldu

Paraguay, İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacak

İsrailli bir bakan , Paraguay'ın İsrail'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya hazırlandığını söyledi

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen Çarşamba günü Latin Amerika ülkesinin büyükelçiliğini 2023'te şehre taşıyacağını söyledi. İsrail ayrıca Paraguay'ın başkenti Asunción'daki büyükelçiliğini de restore edecek.

Bu, Cohen'in Salı günü Paraguay cumhurbaşkanı olarak yemin ettikten sonra Peña ile görüşmesinin ardından geldi. Ülkenin yeni lideri, başkanlık kampanyası sırasında misyonunu Kudüs'e geri taşımayı taahhüt etti.

Cohen, "Kudüs'teki Paraguay büyükelçiliği ile Asunción'daki İsrail büyükelçiliğinin açılması, İsrail'in bölgesel ve uluslararası konumunun yanı sıra ülkeler arasındaki önemli bağları güçlendirecektir.

Uzun süredir İsrail Devleti ve Yahudi halkının yanında olan Latin Amerika ülkeleriyle önemli tarihi bağlarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz."

Filistinliler, 1967'de İsrail tarafından işgal edilen Doğu Kudüs'ü gelecekteki bağımsız devletlerinin başkenti olarak görüyor.

Paraguay, büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya devam ederse, bunu yapan yalnızca beşinci eyalet olacak.

Şehirde büyükelçilik bulunan ülkeler arasında ABD ve diğer iki Latin Amerika ülkesi olan Honduras ve Guatemala bulunmaktadır.

Çoğu ülke, İsrail'in Kudüs üzerindeki egemenlik iddialarına destek vermekten kaçınmak için Tel Aviv bölgesindeki büyükelçiliklerini sürdürüyor.

Paraguay, büyükelçiliğini 2018'de Tel Aviv yakınlarındaki zengin Herzilya Pituach bölgesinden Kudüs'e taşıdı.

Ancak, eski Başkan Mario Abdo Benitez o yıl iktidara geldikten sonra, Kudüs hamlesinden vazgeçti. Yanıt olarak İsrail, Asunción büyükelçiliğini kapattı.

Kaynak: Tevhidhaber