Pakistan'ın kuzeybatısındaki saldırıda 3 asker öldü

Pakistan'ın kuzeybatısındaki saldırıda 3 asker öldü

Kuzey Veziristan aşiret bölgesinde Afganistan-Pakistan sınırı yakınlarında, Belucistan vilayetinde silahlı saldırıda bir ordu subayının öldürülmesinden bir gün sonra militanların saldırısında üç Pakistan ordusu askeri öldü.

Pakistan Ordusu Halkla İlişkiler Ofisi'nden yapılan açıklamada, militanların Kuzey Veziristan'da bir askeri kışlaya Afgan tarafından saldırdığı ve iki taraf arasında çıkan çatışmada üç askerin öldüğü belirtildi.

Açıklamada, ön bilgilerin saldırı sırasında militanların ağır kayıplara uğradığını gösterdiği belirtildi.

Pakistan ordusu, militanların Pakistan sınırına yakın saldırılarını gerçekleştirmek için Afgan topraklarını kullandığını ve militanların önünü kesmek için "

Taliban " hükümetinden ciddi adımlar atmasını istediğini de açıkça belirtti .Pakistan ordusu dün yaptığı açıklamada, güneybatıdaki Belucistan eyaletinde tuğgeneral rütbesine sahip bir subayın silahlı saldırıda öldürüldüğünü doğrulamıştı.

Bu arada, ülkenin kuzeybatısında, özellikle Hayber Pakhtunkhwa eyaletinin merkezi olan Peşaver kentinde polis güçlerine yönelik suikastlar devam etti ve bu hafta ayrı olaylarda beş polis memuru öldürüldü.