Pakistan’da Mescid-i Aksa’ya Destek Gösterisi

Pakistan’da Mescid-i Aksa’ya Destek Gösterisi

Pakistan’da Mescidi Aksa’ya ve Filistin’e destek gösterileri düzenlendi

Pakistan’da Cemaati İslami liderinin çağrısıyla işgal güçlerinin ve yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa baskınlarını protesto amacıyla binlerce kişinin katıldığı gösteriler düzenlendi.

Pakistan Cemaati İslami lideri Şeyh Siraculhak’ın acil bir şekilde gösteriler düzenlenmesi çağrısı üzerine muhtelif şehirlerin ahalileri çağrıya cevap verdi ve İslamabad, Lahor, Karaçi ve Peşaver gibi büyük şehirler başta olmak üzere ülkenin pek çok şehrinde ve kasabasında Mescidi Aksa’ya destek, işgal rejimini protesto amacıyla büyük çaplı gösteriler düzenlendi.

Göstericiler, Pakistan hükümetini ve tüm İslam ülkelerinin hükümetlerini Filistinlilerin ve Keşmirlilerin, işgale son verme, bağımsızlık ve kendi geleceğini belirleme yolunda verdikleri mücadeleye karşı sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.

İslamabad’da düzenlenen gösteriyi Cemaati İslami’nin genel başkan yardımcısı Meyan Muhammed Eslem, cemaatin dış ilişkiler sorumlusu Asıf Lokman Kadı ve cemaatin İslamabad’daki başkanı Seyyid Nasrullah Rindiheva yönetti.

Gösterilerde konuşmacılar Filistin halkının haklı mücadelesinde yanında olduklarını, Filistin halkını da Keşmir halkını da yalnız bırakmayacaklarını, her zaman onların mücadelelerine destek vereceklerini dile getirdiler.(Ajanslar)