Pakistan Başbakanı: IMF Yüzünden Zor Durumdayıız

Pakistan Başbakanı: IMF Yüzünden Zor Durumdayıız

Pakistan Başbakanı: IMF yüzünden zor zamanlar yaşıyoruz

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif Cuma günü yaptığı açıklamada, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF), Güney Asya ülkesinin ekonomisinin durgun olduğu bir dönemde, 6,5 milyar dolarlık kurtarma planının bir parçası olarak askıya alınan finansmanın yeniden başlamasıyla ilgili olarak ülkesi için zor zamanlar yarattığını söyledi.

Şerif bu sözleri, başkanlığını yaptığı ve Pazartesi günü 100'den fazla kişinin ölümüne neden olan bir bombalama olayına verilen tepkiyi incelemek üzere kuzeybatıdaki Peşaver kentinde sivil ve askeri liderlerin düzenlediği bir toplantıda söyledi.

Başbakan, "Ekonomik durumumuz hayal bile edilemez. Bildiğiniz gibi IMF misyonu Pakistan'da ve bu bizi zor durumda bırakıyor" dedi.

Pakistan'ın şu anda bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu sözlerine ekleyen Şerif, "Kaynakların tükendiğini hepiniz biliyorsunuz" dedi .

IMF heyeti, ödemeler dengesi krizleriyle karşı karşıya olan ülkelere yardım etmeyi amaçlayan "Genişletilmiş Fon İmkanı"nın dokuzuncu revizyonunu yayınlamak üzere kurumun ihtiyaç duyduğu mali koşulları kontrol etmeye yönelik önlemleri görüşmek üzere Pakistan'ı ziyaret ediyor.

Pakistan, Uluslararası Para Fonu'ndan 6,5 milyar dolarlık kurtarma paketi aldı.