Özgür Özel'den Kobani Davası açıklaması: Kabul edilemez

Özgür Özel'den Kobani Davası açıklaması: Kabul edilemez

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kobani davasında verilen cezalara ilişkin açıklamada bulunarak verilen cezaların kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

6-8 Ekim 2014 tarihlerinde IŞİD’in Kobani’ye saldırması bahanesiyle halkı sokağa çağıran HDP yöneticilerinin söylemleri sonrasında saldırganlar kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşlarını barbarca şehid etmişti.

Aralarında Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve 18’i tutuklu 108 kişininde bulunduğu davada karar bugün açıklandı.

Davada Selahattin Demirtaş için istenen ceza 42 yıl olarak açıklanırken tutukluluk halinin devamına karar verildi. 6-8 Ekim davası kapsamında Figen Yüksekdağ ise 30 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise, Kobani davasında verilen cezalara ilişkin tepki göstererek verilen cezaların kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Özel "Demirtaş ve Yüksekdağ’ın cezalarının kabul edilebilir bir tarafı yok." diyerek "Kim ne derse desin bu davada bir hukuk yok."açıklamasında bulundu.