Özgür Özel: Kürt yediği Ayazı Unutmaz, HEDEP’in Talebi Çok Haklı

Özgür Özel: Kürt yediği Ayazı Unutmaz, HEDEP’in Talebi Çok Haklı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimler için önümüzdeki haftadan itibaren muhalefet partileriyle temasa geçileceğini, liderlerden randevu almaya ve görüşme trafiğine başlayacağını açıkladı.

Yerel seçim iş birlikleri için “seçim bölgesine özel ikili iş birliği modelleri” üzerine çalışılması gerektiğini belirten Özel, İstanbul’a ayrı bir parantez açtı ve “İstanbul meselesi Türkiye meselesi, tüm siyasi partilerin böyle bakacağını düşünüyorum” dedi.

Pervin Chakar konserine gitmesi sonrasında kendisine yöneltilen eleştirilere de yanıt veren Özel, “Hiç pişman değilim” diye konuştu.

‘DUYGUSAL KOPUŞ HALLOLDU’

Gazete Duvar’a konuşan Özel, CHP’deki lider değişiminin rdından anketlerdeki “duygusal kopuşun” hallolduğunu ileri sürerek, “İlk anketlerin rehavetine kapılmamaya çalışıyoruz. Ama sahada gördüğümüz her şey, duygusal kopuş meselesinin hallolduğunu, Cumhuriyet Halk Partisi seçmeninin ve küskün muhalif seçmenin bu değişime bir kredi açtığını gösteriyor” dedi.

‘CHP SAĞA, SAĞCILARA DÜŞMAN DEĞİL’

CHP’ye yönelik “sağa kaydı” eleştirileri de sorulan Özgür Özel, “Biz bugün sağa oy verenlere açılacağız ama sol, sosyal demokrat, eşitlikçi, adil, onlara sahip çıkan, onların yoksulluğuna, işsizliğine, güvencesizliğine itiraz eden bir yerden açılacağız” değerlendirmesinde bulundu.

‘KÜRT YEDİĞİ AYAZI UNUTMAZ’

AKP’nin, yerel seçimde Kürt oyları için “HEDEP göz kırptığı” şeklindeki yorumlar da sorulan Özel, “Bu ülkenin muhalefeti Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ve MHP’nin onları hangi ayazlarda bıraktığını unutmaz. Örneğin kongrelerinin yargı oyunlarıyla, saray müdahalesiyle iptal edilmesini milliyetçi seçmen unutmaz. ‘Türkiye’de herkes eşittir ama Kürtler daha az eşittir’, ‘Kürtlere belediye başkanı seçtirmeyiz’i Kürt seçmen unutmaz. Yani kış geçer kurt yediği ayazı unutmaz, Kürt de yediği ayazı unutmaz” ifadeleriyle yanıt verdi.

‘HEDEP’İN TALEBİ ÇOK HAKLI, İŞ BİRLİĞİ OLACAKSA KAMUOYU BİLECEK’

HEDEP’ten gelen “kamuoyu bilgisinde işbirliği” açıklamalarını da değerlendiren Özgür Özel, bu talebin haklı olduğunu söyledi. Özel, “Eğer HEDEP’le bir görüşme yapılacaksa kamuoyu bunu bilecek. Bir iş birliği olacaksa, örneğin bizim adımıza bazı yerlerde fedakarlıklar yapılacaksa, bazı seçim çevrelerinde bizim olmamamız gibi şey söz konusu olacaksa bunu kamuoyu bilecek. Kamuoyuna izah edemeyeceğimiz ve savunamayacağımız, utanç duyacağımız bir iş birliği içinde zaten olmayacağız” dedi.

‘DEVLET BEY PERVİN CHAKAR’IN HESABINI SORACAKSA TAYYİP BEY’E SORSUN’

Özel, Kürt soprano Pervin Chakar’ın elini öpmesiyle ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli’den gelen eleştirilere de yanıt vererek, “Ben Pervin Chakar’ın geçmişteki bütün açıklamalarını biliyor değilim. Ama Tayyip Erdoğan’ın Kürdistan lafını seçimlerde kullandığı bir yerde Pervin Chakar’ın böyle bir sözü geçmişte kullanmış olmasının bana bir yük yükleyeceğini düşünmem. Yüklüyorsa, Devlet Bey’in de sırtına yükler, Tayyip Bey’in de yükler. Pervin Chakar sakıncalı bir sanatçıysa TRT Kurdî’de en çok çıkan sanatçılardan biri. Devlet Bey Pervin Chakar’ın hesabını soracaksa TRT Kurdî üzerinden Tayyip Bey’e sorsun. Ben pişman değilim” şeklinde konuştu.

‘İLK GENEL SEÇİMDE KÖTÜ SONUÇ ALIRSAM BIRAKIRIM’

Özgür Özel “başarısız olması” durumunda ne yapacağı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Yapılacak ilk genel seçimlerde iktidarı değiştirmeyi başarı, değiştirememeyi başarısızlık olarak görürüm. Örneğin parti birinci parti oldu ama iktidarı değiştiremedim, kendimi başarılı saymam, olağanüstü kongreye giderim. Delegeye sorarım, ‘başarılı mıyım, başarısız mıyım’ diye. Yani başarılı görünen ama iktidar değiştirmeyen bir sonuç var ise kararı delegeye bırakırım. ‘Başarılıydık aslında’ falan demem, hemen olağanüstü kongreyi toplarım. Eğer kötü bir sonuç aldıysam ve kaybedersem de derhal bırakırım.”