Orman Yangınlarında PKK Şüphesi

Orman Yangınlarında PKK Şüphesi

Türkiye'de orman yangını çıkan il sayısı 10'u buldu. Sabotaj iddiaları güçlenirken, gözler PKK'ya çevrildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( AFAD), Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınında 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini, etkilenen 58 vatandaşın ise tedavilerinin devam ettiğini bildirdi. Muğla'nın Marmaris ve Bodrum ilçesi, Aydın'ın ise Didim ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı.

Öte yandan Adana, Mersin, Ankara, Osmaniye, Kayseri, Kütahya, Kocaeli gibi birçok ilimizde de orman yangınları çıktı.

MSB, 'Marmaris'te çıkan orman yangınına yönelik söndürme çalışmalarına, gelen talep üzerine Deniz Kuvvetlerimize ait tanker, arazöz, keşif aracı ve personelin yanı sıra bir İHA ile destek sağlanmaktadır.' açıklamasında bulundu.

Yangınlarla ilgili açıklama yapan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'Yangınların ortaya çıkış sebebi üzerine kapsamlı soruşturmalar da başlatılmıştır. Sorumlular en kısa zamanda doğamıza ve ormanımıza karşı giriştikleri bu saldırının hesabını verecektir.' dedi.

GÖZLER PKK’YA ÇEVRİLDİ

Aynı anda birçok ilimizde çıkan yangınlar sabotaj iddiasını güçlendirdi. Bu noktada da gözler PKK’ya çevrildi. Daha önce birçok ilimizde yangın çıkaran PKK’ya bağlı Ateşin Çocukları Grubu henüz eylemleri üstlenmedi.