Ölülerini Gömmek için Kefen Bulamıyorlar: Yeğenimi Çarşafla Gömdüm

Ölülerini Gömmek için Kefen Bulamıyorlar: Yeğenimi Çarşafla Gömdüm

Ölü sayısının her geçen saat arttığı Hatay'da kefen sorunu yaşanmaya başladı... Hatay Diyanet-Sen Başkanı Hüseyin Kahraman, "Yeğenimi çarşafla gömdüm" diyerek yaşanılan acıyı bir kez daha gözler önüne serdi...

Merkez üssü Maraş'ta meydana 7,7 büyüklüğündeki depremden etkilenen 10 ilde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, yardım çağrıları da gelmeye devam ediyor. Yıkımın en çok yaşandığı yer ise Hatay- Antakya oldu. Çok sayıda ölüm haberlerinin geldiği Hatay'da kefen sorunu ortaya çıktı. Depremzedeler yakınlarını gömmek için kefen bulamıyor...

Ölü sayısının her dakika arttığı Hatay’da kefen bulamıyorlar

1647 kişinin hayatını kaybettiği Hatay'da ölü sayısı gittikçe artarken, kefen sorunu da ortaya çıkmaya başladı. Ölülerini kendi imkanlarıyla gömmeye çalışan depremzedeler, yardım elinin uzanmasını bekliyor.

"Kefen bulamadık, çarşafla gömdük"

Konuyla alakalı devletin kurumlarının seferber olduğunu belirten Hatay Diyanet-Sen Başkanı Hüseyin Kahraman kefen sorunuyla alakalı, "Evet böyle bir sorun var. Bizde kefen bulamadık. Yeğenimi çarşafla gömmek zorunda kaldık" dedi.

"Yüzde 99'una ulaşılamadı"

Kahraman, "Elhamdülillah devletimiz var. Her şeye çözü var" diyerek enkaz altındaki vatandaşların çoğuna ise hala ulaşılamadığını belirtti.

"Her şeye ihtiyacımız var"

Kahraman, barınma gibi çok sayıda sorunun yaşandığını belirterek şunları kaydetti:

"Şu anda her şeye ihtiyacımız var. Sözün bittiği yerdeyiz. Çoğu insanımız hala enkaz altında. Yüzde 99'una ulaşılamadı. Yardım ekibine çok ihtiyacımız var. Barınmaya ihtiyacımız var. Barınacak yer yok"(Ajanslar)