Olmert'in İstifası İstendi
Füzeleri durduramayan Olmert'in istifası istendi
İsrail'deki ana muhalefet partisi Likud lideri Benyamin Netanyahu, Filistinli direnişçilerin attığı füzeleri durduramayan ve halkına bu füzelerle birlikte yaşamasını salık veren Başbakan Ehud Olmert'in istifa etmesini istedi.
Netanyahu, Başbakanın görevinin bu füzeleri durdurmak olduğunu, şayet durdurmaktan acizse koltuğunu bırakması gerektiğini belirterek, “Yerine savaşmaya muktedir bir kişinin geçmesi gerekir.” şeklinde konuştu.
Netanyahu'nun bu açıklamaları, işgal yönetimi Başbakanı Olmert'le Telaviv'de bugün (14 Mart Cuma) yaptığı bilgilendirme toplantısı sırasında geldi. İsrail'deki kanuna göre, Başbakan ana muhalefet partisini gelişmelerle ilgili bilgilendirmek zorunda..
Öte yandan İsrail radyosu yayınladığı bir haberde Filistinli direnişçilerin bugün düzenledikleri füze operasyonunda 6 füzenin Yahudi yerleşim birimlerine düştüğünü ancak herhangi bir kayba neden olmadığını açıkladı.
Gözlemciler, İsrail işgal kuvvetlerinin geçtiğimiz haftalarda düzenlediği büyük saldırı ve katliamlara rağmen Filistin direnişinin attığı füzelere engel olamamasını, işgal güçlerinin fiyaskosu olarak nitelendiriyor.
FIEM
