Nükleer Müzakerelerden Haber Var

Nükleer Müzakerelerden Haber Var

Avrupa Birliği, İran nükleer anlaşmasına ilişkin bir "nihai metin" sunuyor ve İranlı bir yetkili, uygun bir formülün yakında olduğunu reddediyor ve İran müzakere heyeti Tahran'a geri dönüyor.

Viyana-Tahran (AFP) - Bir Avrupalı ​​yetkili Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin İran nükleer anlaşmasını canlandırma amaçlı müzakerelerin sonunda bir "nihai metin" sunduğunu söyledi.
İsminin açıklanmaması kaydıyla gazetecilere verdiği demeçte kaynak, "Dört gün çalıştık ve bugün metin üst düzey temsilcilerin huzurunda. Müzakereler sona erdi ve bu nihai metin. Yeniden müzakere edilmeyecek."
"IRNA" haber ajansı, bir İran Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin "Wall Street Journal"da Viyana'da nükleer anlaşma için bir formüle varılmasından bahseden bir haberi yalanladığını aktardı.
"
Wall Street Journal'ın Viyana'daki anlaşmanın nihai metninin önümüzdeki birkaç saat içinde hazır olacağı yönündeki iddiasıyla ilgili olarak, bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, kalan birkaç önemli konuda devam eden tartışmalar göz önüne alındığında, henüz aşamaya gelmediğimizi söyledi.
İran müzakere heyetinin müzakereleri ilerletmek amacıyla yapıcı görüşlerini karşı tarafa sunduğu ve müzakerelerin sonucunun diğer tarafın gerekli siyasi kararları alma iradesine bağlı olduğu kaydedildi.
Yetkili, "Karşı taraf uygun kararları alırsa müzakerelerin hızlı bir şekilde sonuçlanabileceğine inanıyoruz, ancak henüz bu aşamaya gelmedik" dedi.
Resmi IRNA haber ajansı bugün Pazartesi günü, nükleer müzakerelere katılan İranlı müzakerecilerin
Washington ile birkaç gün süren dolaylı görüşmelerin ardından Viyana'dan Tahran'a döneceklerini bildirdi.
Ajans, istişarelerin müzakerelerin koordinatörü ve diğer taraflarla devam edeceğini de sözlerine ekledi.