Nükleer Müzakereler daha Karmaşık Hale Geliyor

Nükleer Müzakereler daha Karmaşık Hale Geliyor

- : İran'ın nükleer meselesine ilişkin Viyana'daki müzakerelerin ilerleyişi konusunda Avrupa'nın iyimserliği ışığında, işler daha da karmaşıklaşıyor gibi görünüyor.

ABD kaynakları, Rusya'nın geçtiğimiz haftalarda nükleer anlaşmayı canlandırmak amacıyla İran ile olası bir geçici nükleer anlaşmayı tartıştığını, ancak İran'ın bunu reddettiğini bildirdi.

Ayrıntılarda, kaynaklar, ismi açıklanmayan ABD'li yetkililerin, Amerikan "NBC" tarafından yayınlanan bir rapora göre, geçici anlaşmanın Tahran'ın nükleer programına bazı kısıtlamaların yeniden getirilmesi karşılığında sınırlı yaptırımlar içerdiğini söylediğini belirtti.

Bilgiler, ABD'nin Rusya'nın İran'a yönelik önerisinin farkında olduğunu ve Biden yönetimi içinde İran ile dünya güçleri arasındaki müzakerelerde zamanın tükenmekte olduğunu açıkladı

Ancak İran, Rusya'nın sunduğu teklifi reddetti ve Cuma günü Birleşmiş Milletler'deki daimi misyonu, Tahran'ın "geçici bir anlaşma istemediğini" ve Rus önerisinin ayrıntılarını tartışmaktan kaçındığını söyledi.