Normalleşme Sırası İsrail 'de

Normalleşme Sırası İsrail 'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna ve Karabağ ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, İşgal rejimi ile normalleşmeye ilişkin de konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz ay işgal rejiminin sözde Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefonda 40 dakika süren bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmenin ardından İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Herzog’u tebrik ettiği ifade edilmişti.

İşgal rejimi ile işbirliği mesajı!

Açıklamanın devamında, “Türkiye-İsrail ilişkilerinin, Orta Doğu'nun güvenliği ve istikrarı bakımından büyük önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında enerji, turizm ve teknoloji başta olmak üzere muhtelif alanlarda yüksek bir iş birliği potansiyeli olduğunu ifade etti. Tüm görüş ayrılıklarına rağmen temas ve diyaloğun sürdürülmesine önem verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin-İsrail ihtilafının, BM kararları çerçevesinde, iki devletli, kalıcı ve kapsamlı şekilde çözüme kavuşturulmasının uluslararası camianın beklentisi olduğunu belirtti.” ifadelerine yer verilmişti.

“İsrail ile ilgili durumları gözden geçirmiş bulunuyoruz”

Önceki gün Bosna Hersek ve Karadağ ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, işgal rejimi ile normalleşmeye ilişkin de açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyonist rejim ile ilişkilerin iyileştirilmesiyle ilgili işleyen herhangi bir sürecin bulunup bulunmadığına ilişkin soruya karşılık, "Biz İsrail ile ilgili durumları zaten Sayın Cumhurbaşkanı'yla görüşerek gözden geçirmiş bulunuyoruz. Yeter ki başbakan ve diğer bakanlarda bir sıkıntı olmasın. Eğer bu BM Genel Kurulunda Sayın Cumhurbaşkanı orada olursa belki onunla orada da bir görüşmemiz olabilir." yanıtını verdi.