Noa'yı İsrail ordusundan Hamas kurtarmıştı

Noa'yı İsrail ordusundan Hamas kurtarmıştı

İsrail rejiminin Nuseyrat kampından kurtardığını açıkladığı Noa Argamani'nin aslında esir alınan İsraillilere ateş açan İsrail ordusundan Hamas tarafından kurtarıldığı bir kez daha doğrulandı.

img

- 9 Haziran Pazar günü İsrailliler çatışmaların sürdüğü Gazze Şeridi'nden dört tutuklunun başarıyla kurtarılmasını kutlarken, Filistinliler operasyonun ağır bilançosunun yasını tuttu.

İsrail ordusu, özel bir Amerikan birliği ile birlikte 4 İsrailli tutukluyu kurtarmak için 274 Filistinli sivili ve çok sayıda İsrailli tutukluyu öldürdü.

Hamas yetkililerine göre gün ışığında gerçekleştirilen operasyonda 274 kişi hayatını kaybederken yüzlerce kişi de yaralandı.

Cumartesi günü bir grup İsrail ordu personeli, insani yardım çalışanı kisvesi altında Amerikan limanına sızdı.

Nuseyrat mülteci kampı, insani yardım süsü verilmiş bir kamyonla gelen İsrail özel kuvvetlerinin hedefi haline geldi.

Amerikan özel kuvvetleri ile işbirliği içinde mülteci kampında katliam düzenleyen İsrail ordusunun operasyonundan sonra Filistin direnişinden Hamas açıklama yaptı.

Hamas açıklamasında ''Amerikan ve İbrani medyasının Amerika'nın bugünkü suç operasyonuna katılımıyla ilgili olarak ortaya koyduklarının, Amerikan yönetiminin suç ortağı rolünü ve Gazze Şeridi'nde işlenen savaş suçlarına tam katılımını bir kez daha kanıtladığını, insani durum ve sivillerin yaşamlarına yönelik kaygılarıyla ilgili olarak beyan ettiği pozisyonların yanlışlığını ortaya koyduğunu teyit ediyoruz.'' dedi.

Hamas, Siyonist varlığı ''soğukkanlılıkla öldürdükleri çocuklar ve siviller için adalete teslim etme'' sözünü verdi.

Özel bir Amerikan birliğinin Nuseyrat kampı katliamına katılarak kurtardığı tutukluların adları; Noa, Shlomi, Almog ve Andrey olarak açıklandı.

7 Ekim'de direnişçiler tarafından tutuklanan Noa Argamani'nin İsrail ordusu askeri olması karşısında X adlı sosyal medya sitesinde pek çok kişi ''Tutuklanmak istemiyorsanız orduya katılmayın. Bu kadar basit.'' yorumunu yaptı.

Direnişin elinde 8 aydır tutuklu olan İsraillilerin videoları X'te yoğun bir ilgi gördü.

Pek çok kişi tutukluların ne kadar sağlıklı ve kilolu göründüğü yorumunu yaparken Batı medyasının daima yukarılarda tuttuğu ''masum siviller'' ve ''İslamcı teröristler'' anlatısı erozyona uğradı.

El Kassam Tugayları 15 Ocak 2024 tarihinde bir video yayımlayarak esir İsrailli tutuklu Noa Argamani'nin hayatta olduğunu ve İsrail güçlerinin hava saldırılarında iki kez hedef almasının ardından Kassam Tugayı askerlerinin diğer iki esir İsrailli askerle birlikte onun hayatını kurtardığını doğrulamıştı.

Noa'nın Yediot Ahronot'a yaptığı açıklama, Hamas'ın daha önce söylediklerini doğruluyor ve İsrailli esirlerin söylediklerini söylemeye zorlanmadıklarını teyit ediyor.

Noa Argamani yaptığı açıklamasında Etai Firsky ve Yossi Sherabi adlı iki tutuklunun İsrail ordusu hava saldırılarında öldüğünü söyledi.

Aralık 2023'te de benzer açıklamalar yapan Hamas’ın elindeki İsrailli tutuklular yakınlarına seslenerek, kendilerini İsrail ordusundan korumalarını istemişlerdi.

Cumartesi günkü Nuseyrat kampında İsrail ordusunun kendi tutuklularını öldürdüğü kayıtlara geçti.

Direniş sözcüsü Ebu Ubeyde, ''İsrail işgali, dört kişiyi geri almak için düzenlenen askeri operasyonda bazı esirleri öldürdü. Bu operasyon [halen Direniş'in elinde bulunan] esirler için büyük bir tehlike oluşturacak ve onların yaşamları ve koşulları üzerinde olumsuz bir etki yaratacaktır.'' açıklamasını yaptı.

YakınDoğuHaber