Nijerya'da Aşura Yürüyüşünde Polis Kurşunuyla  Şehid Olanlar Defnedildi

Nijerya'da Aşura Yürüyüşünde Polis Kurşunuyla Şehid Olanlar Defnedildi

Muharrem ayının onuncu günü öğleden sonra şehit olan yedi şehitten Şeyh İbrahim Zakzaki'nin yeğeni Mohsen Badamasi'nin ailesi, Hüseyni yürüyüşüne katıldıkları sırada Nijerya polisi tarafından vuruldu.

Aşure alayının Zaria kentindeki son toplanma yerine gelmesi üzerine Nijerya polis güçleri , Hz Hüseyni'nin yas törenine katılanları bastırmak ve dağıtmak amacıyla gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kapsülleriyle ateş açtı. 7 kişi şehid oldu .

Ehl-i Beyt'in takipçileri ve taraftarları, barış onların üzerine olsun, Nijeryalı yetkililerin ellerinde maruz kaldıkları baskılara rağmen, her yıl İmam Hüseyin'in (onun üzerine barış) şehadetini anmak için bu mahteme katılırlar. .
Şehidin kız kardeşi Mohsen Badamasi Muslima Abdul Qadir Yaqoub, “Kardeşim Mohsen kibar bir insan ve din savunucusuydu. Allah onu şehitlikle şereflendirdi ve bundan gurur duyuyoruz.

Buna karşılık şehidin annesi Muhammed Saeed Youssef Hawa Taher, “Oğlum hastayken yürüyüşe gitti. Görgü tanıklarının anlattıklarına göre polis gelip onları vurduğunda katılımcılara servis yapıyorlardı.

Şehidin babası Musa Al-Kadhim Omar Musa, “Şehitliği her zaman diledi ve şimdi aldı. Her zaman yanımda olan ve işimde bana yardım eden kişidir. Allah'tan onu şehitlerin efendisi ile buluşturmasını niyaz ediyorum.

Şehit Muhammed Şahid'in dedesi Taher Basir Yakası ise, "Genç yaşına rağmen kasabamızdaki herkes onu seviyor ve itaatkar bir çocuk olduğu için kaybının yasını tutuyor. Babası 2015 yılında Zaria katliamının ardından şehit oldu. dedi

Kaynak:Haber Kaynağı