İsrailli Subay, Ahmed Yasin'i Anlattı

İsrailli Subay, Ahmed Yasin'i Anlattı

İsrail hapishanelerinde görev yapan bir subay, Şeyh Ahmed Yasin ve Semir Kuntar'ı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İsrail hapishanelerinde İstihbarat subayı olarak görev yapan Tesfika Sila, Şeyh Ahmed Yasin ile haftalık olarak hapishanede görüşen nadir üst düzey İsrailli subaylar arasında yer almaktadır.

Haaretz'e konuşan Sila, Şeyh Ahmed'i şöyle anlatır: Şeyh Ahmed, gerçekten de güçlü bir şahıstı. Hapishanede ne oluyor ne bitiyor hepsine hükmederdi. Hedarim hapishanesinde son derece ağır şartlarda hücre hapsiyle cezalandırdık. Ona ölümü tattırdık. Ziyaretleri yasakladık. Yazın 45 derece sıcağında kışın da dondurucu soğuğunda 5 sene tuttuk. Şeyh Ahmed son derece güçlü ve temizdi" dedi.

Sila açıklamasını şöyle sürdürdü: Ben ona, otobüsleri patlatmayı, kadınlarımızı ve çocuklarımızı öldürmeye bir son verin" dediğimde bana "Biz, sizlerin çocuklarınızı ve kadınlarınızı öldürünce devletimizi kuracağız. Fakat sizler, bütün bunları işgal için yapıyorsunuz" şeklinde yanıt vermişti."

Sila ayrıca, Şeyh Ahmed'in öldürülen bir İsrail askerinin yerinin açıklanması karşılığında serbest bırakılması önerisini kabul etmediğini söyledi.

Sila: Semir, Kız Çocuğunu Öldürmedi

İsrailli bir subay, 17 Temmuz 2008 tarihinde Hizbullah ile İsrail arasında gerçekleştirilen bir esir takasında serbest bırakılan Semir Kuntar'la ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

Sila, Haaretz gazetesine verdiği demecinde 1979 yılında Nehariya'da düzenlenen bir operasyon 4 yaşındaki kız çocuğunu öldürmediğini söyledi.

Kuntar'ın kız çocuğunu öldürmediğini belirten Sila, Kuntar'ı hapiste daha uzun süre tutabilmek için,

Kız çocuğunun öldürülmesi sunucunu Kuntar'a yıktıklarını ifade etti.

Lübnan kaynaklarına göre söz konusu ölümlerle ilgili yapılan bazı araştırmalar, kurşunların İsrail'e ait olduğunu gösterdiğini açıkladı.

İsrail mahkemelerine göre Kuntar, 1979'da Nehariye'de bir polisin yanı sıra bir İsrailli siville 4 yaşındaki kızını öldürmekle suçlanmıştı. 1980'de 5 ömür boyu hapis cezası ile 47 yıllık ek hapis cezasına çarptırılmıştı.

isra haber