New York Times Gazetesi Duyurdu! ABD istihbaratından Hamas İtirafı!

New York Times Gazetesi Duyurdu! ABD istihbaratından Hamas İtirafı!

New York Times: Amerikan istihbarat yetkilileri İsrail'in Hamas'ı ortadan kaldırmaya yakın olmadığını doğruladı

"Amerikalı istihbarat yetkilileri Tel Aviv'in, özellikle de Binyamin Netanyahu'nun Hamas'ı yok etme hedefinin hala uzak olduğunu itiraf etti.

Amerikan "New York Times Gazetesi" 8 Şubat 2024 Perşembe günü, Amerikan istihbarat yetkililerinin Kongre üyelerine İsrail'in Hamas'ın savaş yeteneklerini zayıflattığını ancak Hamas'ın ana savaş hedefi olan grubu ortadan kaldırmaya yaklaşamadığını söylediğini aktardı.

ŞİN BET SERVİSİ ESKİ BAŞKANI İTİRAF ETTİ

İsrail Shin Bet Güvenlik Servisi eski başkanı Ami Ayalon, İsrail'in açıkladığı Hamas hareketini yok etme hedefinin gerçekçi bir askeri hedef olmadığını belirtti.

Ayalon, "Biz İsrailliler ancak Filistinlilerin bir umudu olduğunda güvende olacağız. Meseleyi yöneten denklem budur ve" aynı şeyi askeri dilde söylemek istiyorsak, kaybedecek hiçbir şeyi olmadığına inandığı sürece kimseyi, bir bireyi veya bir grubu caydıramayacağınızı söylüyoruz" dedi.

Ayalon, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki savaşının haklı bir savaş olduğunu iddia ederken; Çünkü 7 Ekim saldırısında İsraillilerin maruz kaldığı dehşetin ardından geldi ama Hamas'ın tüm Filistinlileri temsil etmediği gerçeğini pek çok İsraillinin kabul edemediğini, Filistinlilerin kendi devletlerini kurma konusunda meşru haklara sahip olduklarını söyledi.

Önemli olan Hamas'ın yok edilmesi değil, tutsaklar. Bu arada İsrail Demokrasi Enstitüsü araştırma merkezi tarafından yürütülen bir kamuoyu yoklamasına göre, İşgalci İsraillilerin çoğunluğunun Gazze'deki direniş tarafından tutulan mahkumların geri dönmesinin savaşın "ana hedefi" olması gerektiğine inanıyor.

Ankete katılan Siyonistlerin yalnızca yüzde 36'sı Hamas'ı yok etmenin savaşın ana hedefi olması gerektiğine inandığını ortaya koyarken, yüzde 51'i önceliğin "rehinelerin serbest bırakılması" olması gerektiğini söylüyor.

Birleşik Arap Listesi'ne oy veren katılımcıların yüzde 87'si, Gazze'de tutuklu bulunan mahkumların serbest bırakılmasının birinci öncelik olması gerektiğini söylerken, aşırı sağ Dini Siyonizm Partisi'ne oy verenlerde bu oran yalnızca yüzde 19.

Ankete katılanların yüzde 71'i genel seçimlerin planlanan tarih olan Kasım 2026'dan önce yapılması gerektiğine inanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı