Netanyahu'nun Yolsuzluk Davası

Netanyahu'nun Yolsuzluk Davası

Siyonist rejimin eski başbakan Benyamin Netanyahu aleyhindeki yolsuzluk ve rüşvet davalarından birinde yeni tanık ifadesi baş ağrıtacak.

Siyonist rejim İsrail eski Başbakanı Benyamin Netanyahu, hayırseverler tarafından eşine teslim edilen mücevherleri beğenmediği ve takas edilmesini istediği iddia edildi.

Salı günkü bir rapora göre, eski başbakan Benyamin Netanyahu aleyhindeki yolsuzluk ve rüşvet davalarından birinde yeni tanık ifadesi, zengin hayırseverler tarafından karısına teslim edildiği iddia edilen yasadışı hediyeleri bildiğini gösteriyor.

Netanyahu'ya karşı açılan üç yolsuzluk davasından biri olan Case 1000, iki milyarderden (Hollywood merkezli İsrailli film kralı Arnon Milchan ve Avustralyalı James Packer) puro ve şampanya gibi 200.000 dolarlık hediyeleri yasadışı olarak kabul ettiğine dair şüpheleri içeriyor.

Pazartesi günü açıklanan yeni bilgilerde Netanyahu'nun şu anda bilinen mallara ek olarak, eşi Sara için talebi üzerine üç bileziğin yanı sıra onun için lüks çanta ve giyim eşyaları da aldığı iddia edildi.

Channel 12 news'e göre, Buccellati'nin altından yapılmış bir ürün olan bileziklerden biri, 2015 yılında satın alındığı sırada 40.000 doların üzerinde bir değere sahipti.

Siyonist rejim İsrail’de İbranice basında Salı günü çıkan haberlere göre, Milchan'ın yardımcısı ve danışmanı Hadas Klein geçtiğimiz günlerde araştırmacılara Sara Netanyahu'nun kendisi için satın aldığı bir bileziğin kocasının hoşuna gitmediği için iade edilmesini istediğini söyledi.

Klein, mücevherleri teslim ettikten sonra Sara Netanyahu'nun “Bilekliği kocama gösterdim. Romen mücevheri olduğunu ve bundan hoşlanmadığını söyledi.” dediği iddia edildi.

Çiftin 24. evlilik yıldönümü için hediye isteyen Sara Netanyahu, daha sonra Klein'dan bileziği bir başkasıyla değiştirmesini istedi.

Benyamin Netanyahu'nun adına yapılan bir açıklama raporu yalanladı ve “yanlış” ve “gerçeklerin manipülatif ve eğilimli bir çarpıtılması” olarak nitelendirdi.

Açıklamada, "Medyaya polis tarafından soruşturulması gereken başka bir suç sızıntısı" dedi.

Kanal 12'ye göre Klein, araştırmacılara Milchan ve Packer'ın Theahus için yaptığı diğer alımlardan bahsetti. Çiftin Tel Aviv ve diğer yerlerde eşya satın aldığı, Milchan'ın şoförü aracılığıyla başbakanın Kudüs'teki ikametgahına teslim ettiği ve Sara Netanyahu'nun kişisel asistanına teslim ettiği iddia edildi. Davada sürücü ve asistan şüpheli değil.

İbranice basında çıkan haberlere göre Klein, 24 Ekim'de araştırmacılara Milchan ve Packer'ın Netanyahu'nun karısı için yüzbinlerce şekel değerinde mücevher ve çanta satın aldıklarını söyledi. Kanal 13, lüks gömlekler ve yün palto da içerdiklerini söyledi.

Geçen ay Klein tarafından sağlanan yeni kanıtlar Başsavcı Avichai Mandelblit'in bazıları yurtdışında yürütülen soruşturma faaliyetlerini onaylamasına neden oldu ve duruşmada gecikmeye neden oldu.

İbranice basında çıkan haberlere göre, 2017'teki daha önceki ifadelerde Klein'ın yüksek kaliteli puro ve şampanya teslimatları için özel düzenlemeleri açıkladığı söyleniyor.

Salı sabahı Netanyahu, yargılamanın bir buçuk yıl önce başlamasından bu yana üçüncüsü olan duruşmada nadir görülen bir mahkeme salonunda Kudüs bölge mahkemesine gidildi.

Duruşma sırasında hakimler savunmanın ileri sürdüğü argümanları kabul ettiler ve Pazartesi akşamı İbranice medya tarafından geniş çapta yayınlanan hediyelerle ilgili yeni açıklamaların ardından kilit tanık, eski Netanyahu yardımcısı ve sırdaşı Nir Hefetz'in ifadesini bir hafta ertelemeye karar verdiler. Hefetz tutuklandıktan ve iki haftalık bir süre boyunca sorgulandıktan sonra eyalet tanığına döndü.

Netanyahu'nun savunma ekibi, Hefetz'in 4000 Davası olarak bilinen başka bir davayla ilgili ifadesinin, yeni materyali almak ve gözden geçirmek için zamanları olması için ertelenmesini istemişti.

Netanyahu, 1000. ve 2000. davalarda dolandırıcılık ve güven ihlali, 4000. Davalarda rüşvet, dolandırıcılık ve güven ihlali suçlamalarıyla karşı karşıya. Aleyhindeki tüm iddiaların polis ve savcılık tarafından uydurulduğunu söyleyen Netanyahu iddiaları kabul etmiyor ve suçlamaları da reddediyor.

En ciddi 4000. Dava durumunda Netanyahu'nun, Elovitch'in sahibi olduğu Walla haber sitesinde olumlu haberler karşılığında Bezeq'in kontrol eden hissedarı Shaul Elovitch'in ticari çıkarlarına yasadışı ve karlı bir şekilde fayda sağlamak için çalıştığı iddia ediliyor. Netanyahu, 2014-2017 yılları arasında hem başbakan hem de iletişim bakanı olarak görev yaparken yetkilerini kötüye kullanmakla suçlanıyor.

Netanyahu, bir başka dava olan Case 2000'de rakip gazete İsrail Hayom'u zayıflatan yasalar karşılığında medyada olumlu yer alması için Yedioth Ahronoth yayıncısı Arnon Mozes ile uzlaşmaya varmaya çalışmakla suçlanıyor. Davada Mozes ise rüşvetle suçlanıyor.(The Times Of İsrael-İsrail Post)