Netanyahu: Lapid, Nasrallah'tan Korktu

Netanyahu: Lapid, Nasrallah'tan Korktu

Netanyahu: Lapid, Nasrallah'tan korktu ve gaz çıkarma projesinden vazgeçti

Siyonist rejimin eski başbakanı Benjamin Netanyahu, bu rejimin şu anki başbakanı Yair Lapid'i Lübnan Hizbullah'ına teslim olmak ve onu kabul etmekle suçladı.

Twitter sayfasından yayınladığı bir videoda, "İsrail vatandaşları sizinle çok üzücü bir sohbetim var, Lapid Nasrallah'ın tehditleri karşısında tamamen geri çekildi. dedi

Nasrallah, Lapid'i, Lübnan ile gaz sözleşmesini imzalamadan önce sahasını işletmemiz halinde İsrail'e saldıracağını söyleyerek tehdit etti.

Netanyahu, sözlerini şöyle sürdürdü: Lapid panikledi ve gaz sahasından gaz çıkarmayı bıraktı ve şimdi Lübnan'a bizim gözetimimiz olmaksızın milyarlarca dolarlık gaz sahası vermek istiyor,

"Sizin yardımınızla, 1 Kasım'da liderliğim altındaki Likud, zayıf ve tehlikeli Lapid hükümetinin yerini önümüzdeki dört yıl boyunca istikrarlı bir sağcı hükümetle değiştirecek." dedi

Pazartesi günü, Siyonist rejimin askeri istihbarat eski komutanı Amos Yedlin, bu rejimin tırmanma riskini önlemek için sınırları belirleyerek Lübnan lehine tavizler verdiğini söyledi.

Ayrıca Siyonist medya, bu rejimin Hizbullah Genel Sekreteri'nin tehditlerine kulak verdiğine ve teknik gerekçelerle gaz çıkarmaktan vazgeçtiğine inanıyor.

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun da daha önce şunları söyledi: Deniz sınırlarının belirlenmesine yönelik müzakereler son aşamalarına ulaştı. Bu müzakerelerde Lübnan'ın gaz ve petrol çıkarma hakları garanti altına alınmıştır. dedi

Petrol ve doğalgaz kaynaklarına sahip Akdeniz'de 860 kilometrekarelik bir alanda Lübnan ile Siyonist rejim arasında anlaşmazlık çıkıyor.

Beyrut ile Tel Aviv arasında iki taraf arasındaki deniz sınırlarının belirlenmesi amacıyla Ekim 2020'de Birleşmiş Milletler gözetiminde başlayan ve sonuncusu Mayıs 2021 olmak üzere beş tur gerçekleştirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı