Necip Fazıl Ödülleri Sahiplerini Buldu

Necip Fazıl Ödülleri Sahiplerini Buldu

Haliç Kongre Merkezi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen törende, ödüller sahiplerine takdim edildi.

Haliç Kongre Merkezi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen törende, ödüller sahiplerine takdim edildi.
 Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ES Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak ve çok sayıda davetli katıldı.
 Necip Fazıl Kısakürek'in hayatını anlatan filmin gösterildiği törende konuşan Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Necip Fazıl Ödülleri'nin ilkine de çiçeği burnunda bir Star mensubu olarak katıldığını belirterek, "1980 öncesi İstanbul'da okumuş biri olarak, milli değerlerimizi savunmada Necip Fazıl'ın önemini yakınen bilenlerdenim. Bu ödüller, Necip Fazıl'ın ruhunun gelecek nesillere taşınması anlamına geliyor. Bugün, bu ödüllerin çok daha fazla anlamlı hale geldiğini düşünüyorum. Milli manevi değerlerimiz daha önceki yıllara oranla daha fazla saldırı altında, PKK ve FETÖ terör örgütleri Erdoğan düşmanlığı koalisyonu ile Türkiye düşmanlığı yapmaktadırlar. Bu hengameden çıkmak için büyük düşünceye ihtiyaç var, bu güç kaynaklarından birisi de Necip Fazıl'dır" diye konuştu.
 Törende, Recep Tayyip Erdoğan'ın seslendirdiği, Necip Fazıl Kısakürek'in "Zindandan Mehmet'e mektup" şiirinden bir bölüm dinletildi.
 ÖDÜL TÖRENİ
 "Necip Fazıl Saygı Ödülü"ne layık görülen Rasim Özdenören'e ödülünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etti. 
 Erdoğan ödül töreni sırasında Yazar Nuri Pakdil'i de sahneye çağırdı. Pakdil, Erdoğan'ın kendisinden ünlü selamlamasını yapmasını istediğini ifade ederek, "Anti-emperyalist, anti-kapitalist, anti-sosyalist, anti-nazist en önemlisi de anti-firavunist bir bilinçle sizleri selamlıyorum" dedi. 
 Hikaye ödülünü kazanan Sibel Eraslan'a ödülünü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, fikir-araştırma ödülünü kazanan İlhan Kutluer'e ödülünü, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, tercüme ödülünü kazanan Senail Özkan'a ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve şiir ödülünü kazanan Cevdet Karal'a ödülünü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş verdi.
 "Necip Fazıl Saygı Ödülü"nü kazanan Rasim Özdenören'in, elli yılı aşkın bir süredir kültür ve sanat hayatında fikir, edebiyat eserleriyle önemli yer edindiği, Türk Edebiyatı'na katkılar sunduğu vurgulandı.
 Cevdet Karal'ın, modern Türk şiirinin temsilcisi olduğu, Türkçe'yi ustalıkla kullandığı, aynı zamanda kendi kuşağını poetik açıdan temsil eden önemli şairlerden biri olarak "Necip Fazıl Şiir Ödülü"ne layık görüldüğü belirtildi.
 "Necip Fazıl Hikaye Ödülü"nü kazanan Sibel Eraslan'ın, hikaye türünde ortaya koyduğu eserlerde insan yaşamında gözardı edilen incelikleri etkili bir dille anlattığı ve Türkçe'nin anlatı imkanlarına yeni kapılar araladığı için ödüle layık görüldüğü açıklandı.
 Geothe, Hammel ve Annemaire Schimmel gibi önemli şair ve yazarların eserlerini Almanca'dan çeviren Senail Özkan'nın özellikle Geothe'nin Türkçe'de tam tercümesi bulunmayan Doğu-Batı Divanı'nı başarılı bir şekilde çevirerek Türkçe'ye kazandırdığı için "Necip Fazıl Tercüme Ödülü"nü kazandığı kaydedildi.
 İslam düşüncesini modern Batı düşüncesiyle birlikte işlediği ve yorumladığı için İlhan Kutluer'e "Necip Fazıl Fikir-Araştırma Ödülü" verildiği belirtildi.
 Bu arada, seçici kurul, Beşir Ayvazoğlu, Hicabi Kırlangıç, M. Fatih Andı, Osman Konuk ve Turan Karataş'tan oluştu.
 Kaynak : Dünyabülteni