Nasrullah: Memnunuz

Nasrullah: Memnunuz

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Hassan Nasrullah dün gece yaptığı açıklamada, yeni kabinenin kurulmasını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, "Hükümet kabinesinin kurulmasını memnuniyetle karşılıyoruz ve bunda rol oynayan herkese teşekkür ediyoruz." açıklamasında bulundu.

'Eski başbakan Hasan Diyab'a sabrı ve bu sorumluluğu kabul ettiği için teşekkür ediyoruz" diyen Nasrallah, konuşmasının bir başka bölümünde İran'dan Lübnan'a akaryakıt taşıyan gemiler konusuna da değinerek, "İlk gemi için iki seçeneğimiz vardı, Lübnan veya Suriye." dedi.

Nasrallah, bazı taraflara sorun çıkarmamak için bu gemiyi Suriye'ye göndermeye karar verdik ve bu gemiye ev sahipliği yapmak için ön anlaşmaya varıldı" dedi.

Nasrallah, "İlk yakıt taşıyan gemi Pazar gecesi Banias limanına yanaştı ve bugün geminin yakıt boşaltma çalışmaları tamamlandı ve petrol türevlerinin Bekaa'ya transferi Perşembe günü başlayacak." dedi.

Hizbullah genel sekreteri, gemiyi gönderme vaadinin medya tarafından olumsuz propaganda yapıldığını zira onların bu geminin gelmeyeceğini gündeme getirdiklerini ve İsrail'in gemileri hedef alacağını umduğunu söyleyen bazılarının hesaplarının yanlış olduğunu da sözlerine ekledi.

Nasrallah, terör rejimi İsrail'in zor durumda olduğunu belirterek, mevcut caydırıcılık denkleminde ilk geminin gelişini desteklemekten başka çaresi yoktu'' dedi.

Nasrallah, "Benzin taşıyan üçüncü geminin İran'dan gönderilmesi için idari hazırlıkların yapıldığını, dördüncü geminin de mazot taşıyacağını ve daha sonra gönderileceğini ve sonraki gemiler için de yeni hükümetin karar vereceğini'' söyledi.

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri, gemilerin gönderilmesinden ticareti hedeflemediklerini zira amaçlarının halkın sıkıntılarını azaltmak olduğunu belirterek, bu yakıtın Lübnan'ın bütün bölgelerine ve gruplarına dağıtılacağını ve hiç bir ayrım yapmayacaklarını söyledi.(Ajanslar)