Nasrallah'tan Son Dakika Açıklaması!

Nasrallah'tan Son Dakika Açıklaması!

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Hizbullah'ın düzenlediği bir programda siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, siyonist rejimin saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada,

''130 gün süren Siyonist katliam ve vahşet, mucizevi boyutlara varan efsanevi sebat ve kahramanlık ve İsrail'in hedeflere ulaşma konusundaki başarısızlığını ortaya koydu.

Gazze'yi desteklemek amacıyla Lübnan'da yaptığımız şey, her birimize yüklenen ahlaki ve dini sorumluluğa dürüst bir yanıttır. Gazze'de yaşananlar dünyadaki tüm insanların vicdanını sarsmalı ve bu saldırganlığın ve insani felaketin sorumluluğunu kendilerinin hissetmelidir. Biz Lübnan cephesinde Gazze'yi destekleyenler, değerlerimiz ve ahlaki ve dini sorumluluğumuzla tutarlıyız ve bu konuda da kimse bizi suçlamayacaktır.

İşgal varlığının kökeni bölgedeki tüm krizlerin kaynağıdır ve Lübnan tarihi buna tanıklık ediyor. "Güçlü İsrail" bölge için tehlike oluşturuyor, "caydırılmış ve korkmuş İsrail" ise daha az tehlikeli bir durum oluşturuyor. Gazze'de olup bitenler ışığında, bölge ülkelerinin ulusal çıkarları, “İsrail”in mağlup çıkması yönündeki Filistin çıkarlarının önünde geliyor.

Gazze Şeridi'ne destek cepheleri savaş devam ettiği sürece devam edecek. Lübnan cephesinin açılması, öncelikle “İsrail”in zaferini engellemeyi amaçlıyordu. Sorun şu ki, bazı insanlar Lübnan cephesinde yaptıklarımızın faydasız olduğunu düşünüyor ve bu bir felaket. Düşman karşısında yapılan fedakarlıkları aşağılayıcı ifadeler kullananlar var. Başarılara ve zaferlere bakılmaksızın önyargılı davranan ve elde edilenleri hayali bir başarı olarak tanımlayan partiler var. “Sağır, dilsiz ve kör” sözü onlar için geçerli.

Uluslararası hukukun bizi koruduğunu" iddia eden ve direnişin yapılabilirliğine karşı çıkan bu grup "umutsuz". Birleşmiş Milletler'in 1701 Sayılı Kararı Lübnan'ı hiçbir zaman korumadı.

Sorun mezhepsel bir tartışmaya dönüştürülmemeli ve hiçbir mezhep herhangi bir pozisyondan sorumlu tutulmamalıdır. Lübnan cephesindeki çatışmanın asıl yükünü çekenler sınır köyleri ve güney halklarıdır. Şehitlerin büyük bir kısmı ön sınır köylerinden. Sınır köylerinde bu fedakarlıkların yapılması ezici çoğunluğun gerçek iradesini ifade ediyor ve mezhepleri aşan bir konu. Sınır köyleri acı ve fedakarlıklarla direniş eylemini uygulayan köylerdir ve onların iradesine de saygı duyulması gerekir. Batılı gazetelerinde Gazze'de olup bitenlerle ilgili saldırı, suç ve kıtlık gibi hiçbir konu ele alınmıyor. Batılı delegasyonlar İsrail'in güvenliği ve yerleşimcilerin dönüşü" dışındaki her türlü konuşmayı görmezden geliyor. İsrail'in açıklamalarını kullanan Batılı delegasyonlar bizi korkutmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz aylarda Lübnan'a gelen tüm heyetlerin tek hedefi var; o da İsrail'in güvenliği ve korunması, Siyonist bölgelerde ateşkes ve 100.000 yerleşimcinin yerleşim yerlerine geri dönmesi.

Güney Lübnan'daki cephe baskı, destek ve düşmanı yenmeye ve saldırganlık durana kadar onu zayıflatmaya katılımdır.Kim bizi savaşı genişletmekle tehdit ederse, "yayılırsa genişleriz" diye düşünüyor ve eğer direnişin korku hissedebileceğini düşünüyorsa tamamen yanılıyor.

İsrail'in Savunma Bakanı, bize karşı bir savaş başlatırsa kuzeyden yüz bin değil iki milyon kişinin yerinden edileceğini anlamalı. '' ifadelerini kullandı.

AJANSLAR