Nasrallah : Tekfircilere Karşı  Uyanık Olmalıyız

Nasrallah : Tekfircilere Karşı Uyanık Olmalıyız

Seyyid Nasrallah: Deniz sınırı dosyasında yaşananlar Lübnan ve direniş için çok büyük bir zafer

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, İsrail rejimiyle yapılan deniz anlaşmasını “Lübnan için büyük bir zafer” olarak selamladı ve anlaşmanın ne uluslararası bir anlaşma ne de Lübnanlıların Siyonist varlığı tanıması olduğunu vurguladı.

Seyyid Nasrallah, Lübnan'ın geleneksel yemekleri için düzenlenen “Ardi” (Benim Ülkem) Sergisinin açılışı sırasında Al-Manar aracılığıyla televizyonda yayınlanan bir konuşmada, direnişin Lübnan'ın haklarını savunma görevinin yerine getirildiğini belirterek, Lübnanlılar tarafından gerçekleştirilen istisnai seferberliğin gerçekleştiğini ilan etti.

İran'ın Şiraz kentindeki bir türbeye yapılan terör saldırısını kınayan Nasrallah, İslam Cumhuriyeti'ndeki son isyanları emredenlerle Şiraz'ı vuran failleri görevlendirenlerin aynı tarafta olduğunu vurguladı.

Bu arada Seyyid Nasrallah, Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'deki Filistin direnişini överek, özellikle Nablus, Cenin ve Şuafat'taki son direniş eylemlerini övdü.

Şiraz Silahlı Kuvvetleri ve İran İsyanları

Lübnan direniş hareketinin lideri daha sonra IŞİD'in İran'ın Şiraz kentindeki bir türbeye düzenlediği terör saldırısını kınayarak İslam Devrimi'nin Dini Lideri İmam Seyyid Ali Hamaney ve İran ulusuna başsağlığı diledi.

IŞİD terör örgütünün gerçekleştirdiği korkunç katliam, bu cani ve vahşi ideolojinin gerçekliği ile birlikte bu grupların arkasında kimlerin durduğunu ve bunları kendi çıkarlarına hizmet etmek için kullandığını bunu ABD'nin yaptığını söyledi

"Daha uyanık olmalıyız ve bölgedeki bu terörist gruplara karşı büyük cihadın önemini idrak etmeliyiz. Bu cihattan bahsederken Hac Kasım Süleymani, Ebu Mehdi El-Mühendis ve Mustafa Bedreddin gibi tekfircilere karşı mücadeleye öncülük eden büyük şehitlerimizi anıyoruz.”

Bu arada Seyyid Nasrallah, İran'daki son isyanları yönetenlerin Şiraz saldırısının arkasında olduğunu vurguladı.

Kaynak: TEVHİDHABER