Nasrallah'tan İsrail Seçimleri Yorumu  : İsrail'de Aptallar İktidar Oldu

Nasrallah'tan İsrail Seçimleri Yorumu : İsrail'de Aptallar İktidar Oldu

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, "Şehitler Günü" münasebetiyle yaptığı konuşmada, İsrail ve Amerika seçimleri başta olmak üzere pek çok konuda yorum yapıyor ve Lübnan'daki iç meselelerden bahsediyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Bugün Cuma günü, Hizbullah Genel Sekreteri Hassan Nasrallah, Knesset seçimlerinin sonuçları hakkında yorum yaparak, "seçimin kazananı ne olursa olsun tüm İsrail hükümetleri suçludur" dedi.

Seyyid Nasrallah, "Şehitler Günü" münasebetiyle yaptığı konuşmada şunları ekledi: "Son İsrail seçimlerinin sonuçları bizi ilgilendirmiyor çünkü tüm İsrail partileri suç işleme konusunda birbirine benziyor." dedi

Nasrallah "İsrail seçimlerinin sonuçlarının Filistin'de ciddi yansımaları olabilir, çünkü iktidar aptallar tarafından ele geçirilecek ve aptallar bizi korkutamaz" dedi.

Nasrallah, "İsrail seçimlerinin keskin bölünmeleri artıracağına ve seçimleriyle bu varlığın geleceğini etkileyeceğine" olan inancını dile getirdi.

Nasrallah "Deniz sınırı sınırlama anlaşmasını korumak için Amerikan garantilerine güvenilemez, sadece deniz sınırı sınırlama anlaşmasını sürdürmek için dayanılan direniş gücünün unsuruna güvenilebilir" dedi.

ABD seçimleri hakkında yorum yapan Seyyid Nasrallah, "ABD seçimlerinin sonuçları hiçbir şeyi değiştirmez çünkü ABD, cumhuriyetçileri ve demokratlarıyla birbirleriyle aynıdır " dedi

Nasrallah, "ABD, herhangi bir ülkenin Lübnan'a yardım etmesini engellediğini" belirterek, "Bir ülke Lübnan'a yardım etmek için Amerikan ablukasını kırmaya cesaret ederse, ABD hükümetin bunu kabul etmesini engelliyor" diye ekledi.

"Lübnan yeni Rus yardımını kabul etmeye cesaret edecek mi, yoksa ABD'nin tehditlerine yenik mi düşecek?" diyen Nasrallah , "İran, Lübnan'a yardım etmek için kendisini ziyaret eden bir Lübnan heyetinin talebini kabul etti, ancak Amerikan laneti yardımı engelledi." dedi