Nasrallah: İsrail ile uzlaşan yöneticiler Ebu Akile'nin şehadetinden utanmalı

Nasrallah: İsrail ile uzlaşan yöneticiler Ebu Akile'nin şehadetinden utanmalı

Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri, Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile'nin işgalci Siyonist güçler tarafından şehit edilmesinden dolayı taziyelerini iletti ve terör rejimi ile uzlaşanların Ebu Akile'nin şehadetinden utanmaları gerektiğini söyledi.

İRNA'ya göre, Hizbullah genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, dün bir seçim mitinginde video konferans aracılığıyla yaptığı konuşmada, ''Ebu Akile'nin şehadeti, düşmanın cinayetleri ve Filistin halkına zulmünün, katliamların ve insan hakları ihlallerinin bir ispatıdır.'' dedi.

Nasrallah, Ebu Akile'nin şehadetinin en güçlü mesajının kendisinin bir Hristiyan olduğunu vurgulayarak, siyonist İsrail'in vahşi gerçekliğinin ve düşmanlığının Filistin katliamından Lübnan ve Mısır'a kadar değişmediğini vurguladı.

Lübnan Hizbullahı genel sekreteri, siyonist İsrail'le uzlaşan yöneticilerin Ebu Akile'nin şehadetinden utanmaları gerektiğini, herkesin siyonist İsrail'in ırkçı ve insanlık dışı politikalarının hedefi ve riski altında olduğunu söyledi.

Lübnan'daki gelişmelere de değinen Nasrallah, seçim kampanyasının bir parçası olan İran ve Suriye'nin işgalcilere karşı direnişe yardımcı olduğunu, ABD ve bazı Arap ülkelerinin İsrail'i desteklediğini kaydetti.

Lübnan Hizbullah Hareketi genel sekreteri, Siyonist düşmanın Lübnan halkının direnişten ve direnişin silahlarından vazgeçmesini istediğini ve direnişi, kuşatma, baskı, suçlama ve gerçekleri çarpıtarak izole etmeye çalıştığını da sözlerine ekledi.

Nasrullah, 15 Mayıs seçimlerinde oy kullanmanın, direnişe ve Lübnan'ın geleceğine karşı tüm komploculara bir mesaj olacağını bildirdi.(Ajanslar)