Nasrallah, Hizbullah'ın Reddettiği ABD Tekliflerini Açıkladı

Nasrallah, Hizbullah'ın Reddettiği ABD Tekliflerini Açıkladı

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ABD'nin kendilerinie sunduğuğu teklifi açıkladı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, "Hizbullah'ı Arap-İsrail çatışmasının denkleminden çıkarmayı amaçlayan çok sayıda Amerikan teklifi aldığını" açıkladı.

Nasrallah, belgesel dizinin dördüncü bölümünde (Yapımı Al-Mayadeen Media Network tarafından ve Ghassan Ben Jeddo tarafından sunuldu), "Amerika'nın kaygısı, Hizbullah'ın İsrail işgali ile çatışma denkleminden nasıl etkisiz hale getirileceği etrafında döndüğünü" söyledi.
Nasrallah, Amerikalının bize "Güney Lübnan'ı aldınız ve Şeba Çiftlikleri sorunu diplomatik yollarla çözülebilir" dediğini belirtti.

Nasrallah, Amerikan tekliflerinden bahsetti ve nu tekliflerin "işgal hapishanelerindeki Lübnanlı mahkumlara bir çözüm bulma, Hizbullah'ın siyasi rolünü kabul etme, Lübnan hükümetine girmesi ve kurtarılmış ve mahrum bırakılmış bölgeleri yeniden inşa etmek için büyük mali yardım sağlama" etrafında döndüğünü söyledi. "

Nasrallah, o zamanki Amerikan tekliflerinin "Hizbullah'ın adını terör listesinden çıkarmakla" temsil edildiğini ve "ülkesini özgürleştiren bir grup olduğunuz için saygın bir uluslararası konuma sahip olacaksınız" dediklerini belirtti.

Hizbullah Genel Sekreteri Hizbullah Filistin halkının topraklarını özgürleştirmesine yardım etmek istediği ve İsrail'in Lübnan'a doğrudan bir tehdit oluşturduğu için Amerikan tekliflerini kesin bir şekilkde reddettik" dedi.
Nasrallah, 11 Eylül olaylarından sonra, "Washington tekliflerini tekrarladı ancak bu olay Washington dünya çapında terörist olarak sınıflandırdığı örgütlere savaş ilan ettikten sonra gerçekleşti dedi.