Nasır Tıp Kompleksi'nde elektrik ve oksijenin kesildi

Nasır Tıp Kompleksi'nde elektrik ve oksijenin kesildi

İşgal güçleri, Perşembe günü şafak vakti Nasır Tıp Kompleksi'nin avlusuna baskın düzenledi ve avlunun bazı bölümlerine ateş açarak yaralıları bölgeyi terk etmeye zorladı.

Gazze Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta elektrik kesintisi ve oksijenin kesilmesi sonucu Nasır Tıp Kompleksi'nde yoğun bakımda kalan 3 hastanın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bakanlık, elektrik jeneratörlerinin durdurulduğunu ve kompleksin elektriğinin tamamen kesildiğini doğrulayarak, kesinti nedeniyle yoğun bakımdaki 6, çocuk odasındaki 3 hastanın her an ölebileceğinden endişe edildiğini ifade etti. onların oksijeni.

Bakanlık, Nasır Tıp Kompleksi üzerinde tam kontrol sahibi olması nedeniyle işgalci İsrail'i hastaların ve sağlık personelinin hayatından sorumlu tuttu ve tüm uluslararası kurumlara, "çok geç olmadan" içeridekileri kurtarmak için hızla müdahale etmeleri çağrısında bulundu.

Bu arada, Gazze Şeridi'ndeki sağlık yetkililerinin açıklamasına göre iki kadın, Nasser Tıp Kompleksi'nde, elektrik, su, yiyecek ve ısıtma olmadan, korkunç ve insanlık dışı koşullar altında doğum yaptı.

İsrail'in, 1.5 milyondan fazla yerinden edilmiş kişinin bulunduğu Refah'a yönelik baskınları devam ederken, Al-Mayadeen'in haberine göre işgalin bugün kentteki iki eve düzenlediği baskınlarda şehit sayısı 11'e yükseldi. muhabir bildirdi .