Namaza  Engel Olan Öz Erciş Seyahat’e Karşı  Boykot Zamanı!

Namaza Engel Olan Öz Erciş Seyahat’e Karşı Boykot Zamanı!

Öz Erciş Seyahat, namaz kılmak isteyen yolcusunun talebini reddetti, üstüne bir de laiklik açıklaması yaparak durumu meşrulaştırmaya çalıştı.

Şehirlerarası taşımacılık firması Öz Erciş Seyahat ile yolculuk yapan bir vatandaş, namaz kılmak için 3 dakikalık bir mola verilmesini talep etti. Araç sürücüsü ise mola vermenin mümkün olmadığını ve namazı sonra kılmasını yolcuya iletti. Konuya ilişkin Öz Erciş firması tarafından yapılan açıklamada laiklik gerekçe gösterildi. 28 Şubat zihniyetini ifşa eden Öz Erciş’e sosyal medyada boykot çağrısı yapıldı.

Öz Erciş Seyahat firmasına ait 65 DH 854 plakalı otobüs ile yolculuk yapan Abdullah Gündüz isimli bir yolcu öğle ve akşam namazını kılmak için otobüs sürücüsünden 3 dakikalık bir mola talebinde bulundu.

Talep sonrası Gündüz'e inatla mola verilemeyeceği ve namazı daha sonra kılabileceği söylenirken bu durumun diğer yolcuların hakkına girmek olduğu söylendi.

Yaşanan olay sonrası konuya ilişkin sosyal medyadan paylaşımda bulunan vatandaş otobüste yaşananları anlattı Gündüz ."65 DH 854 plakalı 'Öz Erçiş Seyahat' isimli seyahat firması öğle ve akşam namazları için 3 dakika mola talep etmeme rağmen inatla mola veremeyeceğini, namazı sonra kılabileceğimi ve bu ricamı tüm yolcuların hakkına girmek olduğunu iddia ederek talebimi reddetmiştir" ifadelerini kullandı.

Öz Erciş Seyehat tarafından konuya ilişkin bir açıklama yapılırken açıklamada laiklik detayı dikkat çekti.

Öz Erciş Seyahat adına açıklama yapan avukat Tuncay Keserci, şehirlerarası otobüsün molalarının ayarlanmasında ibadet saatlerinin dikkate alınması talebine karşılık, " Anayasa'nın 14. maddesine göre anayasada tanımlı hakların hiçbiri özellikle demokratik ve laik anlayışı ortadan kaldırma amacıyla kullanılamaz." ifadesini kullandı.